El musical 'Nevares' tanca el Lectures a la Fresca dedicat a Calders


Temes relacionats

Un text de Pere Calders musicat tanca el Cicle de Lectures a la Fresca (19/jul/12)

Angoixa i ironia a l'espectacle 'Firduqui' (12/jul/12)

Sant Cugat posa final a l'obra inacabada de Pere Calders ( 6/jul/12)


  • Comparteix:

La dignitat de tenir un lloc per viure en condicions, la indiferència dels poderosos, la precarietat de la misèria i la lluita social són alguns dels temes que s'han posat de manifest aquest dijous als jardins del Monestir amb la representació de l'obra 'Nevares'. L'espectacle, un musical escrit i dirigit pel santcugatenc Ignasi Roda, està basat en l'obra 'Aquí descansa Nevares' de Pere Calders. Més de 400 persones han assistit a la representació que ha posat el punt final al cicle Lectures a la Fresca d'enguany.

A ritme de musical i amb més de 50 actors dalt de l'escenari, l'obra ha transportat al públic santcugatenc a una realitat on les desigualtats i la lluita per una societat més justa es troben amb la barrera de la indiferència per part dels poderosos.

L'autor de l'espectacle, Ignasi Roda, que va començar a idear el musical el 1983, ha destacat en una entrevista a Cugat.cat que el musical és un producte 100% català construït en forma d'homenatge a Calders des del punt de vista d'un dramaturg del país.

Ignasi Roda

M'agradaria que la gent entengués que aquest és un producte català on un dramaturg català ha posat música a l'obra de Calders.


Amb la representació de 'Nevares', l'associació Amics de Pedra i Sang posa el punt final al cicle Lectures a la Fresca, que enguany ha comptat amb la participació de més de 1.500 santcugatencs.

La directora de l'associació, Dolors Vilarassau, ha manifestat a Cugat.cat que les bones xifres de participació, la possibilitat d'estrenar tres obres noves i la qualitat de les interpretacions del cicle són una mostra ben clara que la cultura és quelcom viu.

Dolors Vilarassau

La cultura està viva, tot i que ens vulguin 'amargar la vida' des de Brusseles i Espanya. El cicle demostra que la cultura és de base.


Música, veu i bon temps s'han donat cita aquest dijous a l'espai dels Castanyers dels Jardins del Monestir per compartir una vetllada a mig camí entre l'espectacle i la denúncia social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.