Els tèrmits del Monestir no permeten el retorn del retaule de Sant Bartomeu


Temes relacionats

L'església de Sant Pere d'Octavià restaura dos dels seus retaules ( 3/gen/11)

Restaurar els dos retaules malmesos del Monestir costaria més de 30.000 euros ( 4/feb/08)


  • Comparteix:

Els tèrmits amencen tot el Monestir

Els tèrmits amencen tot el Monestir

La parròquia de Sant Pere d'Octavià està esperant que s'elimini completament la presència de tèrmits als voltants del Monestir per retornar el retaule de Sant Bartomeu, que ha estat restaurat durant dos anys al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), situat a Valldoreix. L'eliminació dels insectes, que tindria una durada de cinc anys, té un cost que ascendeix a 25.000 euros, però protegiria totes les obres d'art i les estructures de fusta del Monestir.

Els tèrmits van danyar greument el retaule de Sant Bartomeu, que ha estat restaurat durant dos anys al Centre de Restauració de Béns Mobles, on s'està, separat per peces, a l'espera que s'elimini completament la plaga. De moment, no hi ha calendari per al seu retorn perquè l'operació per eliminar completament els insectes és molt complexa i té un cost molt elevat. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha explicat que ara començaran les actuacions per trobar el finançament d'aquesta operació, que transcendeix l'àmbit de la parròquia i beneficiaria tot el Monestir.

Blai Blanquer

Ens hem quedat encallats perquè no disposem d'aquesta quantitat. No es tracta només de protegir el retaule, sinó tot l'edifici i el Claustre. Hem de negociar per aconseguir aquests diners.


Blanquer ha explicat a Cugat.cat que una actuació només sobre la zona de la parròquia on s'ha d'estar el quadre no arreglaria el problema perquè els tèrmits troben altres formes d'arribar-hi. Per aquest motiu, la parròquia no s'arriscarà a retornar el retaule, una obra barroca del segle XVII, al seu lloc, tot i que ja fa més de dos anys que va començar la seva restauració.

Els tèrmits també han danyat el retaule de Santa Escolàstica, però sembla que ara ja no hi ha insectes vius. De tota manera, la restauració d'aquesta obra d'art encara haurà d'esperar perquè és una operació que també té un cost molt elevat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.