El major col·leccionista de llibres de Marilyn recorda la seva figura a Cugat.cat


Temes relacionats

Frederic Cabanas: 'La mort de Marilyn Monroe serà polèmica sempre' ( 5/ago/12)


  • Comparteix:

Marilyn Monroe va morir la matinada del 4 al 5 d'agost del 1962 / Font: Biography.com

Marilyn Monroe va morir la matinada del 4 al 5 d'agost del 1962 / Font: Biography.com

La col·lecció més important del món de llibres sobre l'actriu Marilyn Monroe es troba a Sant Cugat. En el 50è aniversari de la seva mort, que es commemora el 5 d'agost, l'artista local Frederic Cabanas, propietari d'aquesta col·lecció, ha recordat a Cugat.cat la figura d'un fenomen mundial ple d'incògnites que difícilment es podrà repetir.

Marilyn Monroe va néixer l'1 de juny del 1926 com a Norma Jeane Mortenson. El cinema la va convertir en un fenomen mundial, que per al major col·leccionista de llibres d'aquesta actriu és difícil que es pugui tornar a repetir.

Frederic Cabanas

Marilyn tenia moltes coses, era encantadora, tenia un magnetisme que és té de naixement. Cridava l'atenció de tothom.


Aquest cinc d'agost es commemoren 50 anys de la mort de Marilyn Monroe. A més, enguany l'efemèride torna a jugar amb el destí i aquestes cinc dècades coincideixen en una matinada de dissabte a diumenge, tal com va passar el 5 d'agost del 1962.

Això, sumat a la transcendència de l'actriu, converteix aquest diumenge en una jornada plena d'homenatges per recordar la seva figura i vida.

Un homenatge que Frederic Cabanas ha materialitzat en forma de col·lecció recopilant nombrosos documents i llibres vinculats a la vida de l'actriu nord-americana.

Frederic Cabanas

La meva col·lecció és bàsicament documentació. Sobretot llibres, que està considerada la col·lecció de llibres més important del món.


Segons calcula Cabanas, cada any s'editen al món una trentena de llibres relacionats amb Marilyn Monroe. Un símptoma de l'intensa vida de l'actriu que, segons Cabanas, seguirà envoltada d'incògnites, però a la qual mantenen viva per sempre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.