Dues pintures italianes del XVIII, últim treball del Centre de Restauració


Temes relacionats

El CRBMC restaura el retaule gòtic del Museu del Vi de Vilafranca (28/jun/12)

Dues obres catalanes, retornades al lloc d'origen, després de ser restaurades a Sant Cugat ( 1/jun/12)


  • Comparteix:

L'oli sobre tela 'Sant Joan Baptista'. /Font: Gencat.cat

L'oli sobre tela 'Sant Joan Baptista'. /Font: Gencat.cat

La catedral de Girona ja torna a lluir les pintures de gran format 'Lactatio de sant Bernat de Claravall' i 'Sant Joan Baptista', restaurades pel Centre de Restauració de Béns Mobles que la Generalitat té a Valldoreix. El centre ha fixat aquelles parts on la pintura estava clivellada, ha anivellat les llacunes i ha aplicat als dos olis una nova capa de vernís.

Amb aquests, ja són cinc els quadres que la Generalitat ha restaurat dels onze que ornen les capelles de la banda nord del temple gironí. L'estudi de les obres també ha permès descobrir que l'autor del 'Lactatio' va pintar de nou la cara de sant Bernat, perquè la primera no li agradava.

Les dues grans teles que ara s'han restaurat formen part del conjunt d'onze quadres que decoren les capelles de la banda nord de la catedral de Girona. Durant els darrers mesos, les obres han passat per les mans dels tècnics del Centre de Recuperació de Béns Mobles de Catalunya, que la Generalitat té a Valldoreix.

La restauració dels diferents quadres es fa seguint les recomanacions dels responsables de patrimoni del capítol de la catedral i de la Universitat de Girona (UdG), que assessoren en matèria històrica i artística. Precisament, els historiadors de l'art d'època barroca Francesc Miralpeix i Rafael Cornudella han estudiat els dos darrers quadres a fons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.