L'augment de l'IVA obliga la galeria Canals a cobrar entrada


Temes relacionats

L'última exposició de la Canals Galeria d'Art alerta de la difícil situació del sector ( 3/jul/12)


  • Comparteix:

La Canals-Galeria d'Art es troba al carrer de la Creu

La Canals-Galeria d'Art es troba al carrer de la Creu

La Canals-Galeria d'Art cobrarà tres euros d'entrada a partir del primer de setembre. Segons el director de la galeria, Josep Canals, la falta de públic i l'augment de l'IVA fins al 21% ha obligat a adoptar aquest tipus de mesura. A més, Canals ha afirmat que no descarta el tancament del local en un futur pròxim si segueix la baixada de visitants i la situació d'ofegament econòmic provocada pel govern espanyol.

Josep Canals ha declarat a Cugat.cat que la pujada de l'IVA al 21% i l'augment de les retencions de l'IRPF han obligat el local a cobrar tres euros a totes aquelles persones que vulguin veure les seves exposicions i fons d'art. Canals també ha afirmat que 'amb molts impostos i poc públic' no descarta que la galeria es vegi obligada a tancar com 'moltes altres de l'Estat espanyol' en un futur proper. Alhora, el galerista ha explicat que el cobrament d'entrada és una mesura 'de caire temporal' perquè no poden assegurar que per Nadal la sala segueixi oberta.

Josep Canals

Ens hem plantejat tancar com molts companys de professió. Amb la pujada d'impostos i la baixada de públic ens preguntem què fa una galeria en un país que no creu en l'art.


Josep Canals ha manifestat la importància de les galeries d'art en una ciutat com Sant Cugat. Per Canals, aquests espais 'enriqueixen la ciutat' i conviden a veure i viure l'art a tot el públic, però també afirma que les galeries no reben un ple suport per part del govern espanyol. També ha remarcat que vendre obres d'art és molt car actualment dins l'Estat espanyol i que per fer 'intercanvis més beneficiosos' haurien d'anar a França o Alemanya.

Així però, Canals creu que les galeries d'art no desapareixaran mai perquè seguiran presents a la xarxa, però opina que el model de galeria oberta al públic a peu de carrer s'està perdent. Finalment, Josep Canals afirma que l'art és clau en una ciutat i posa d'exemple Barcelona on venen turistes d'arreu del món per 'admirar l'obra de Gaudí, Miró o Tàpies'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.