Increment de l'IVA als cines, teatres i galeries


Temes relacionats

Pep Tugues: 'Aquest augment de l'IVA és ferotge i sense seny' (31/ago/12)

La gira de 'Grease' podria finalitzar al Teatre-Auditori per la pujada de l'IVA (30/jul/12)

Xavier Escura: 'Intentarem trobar fórmules perquè l'increment quedi repartit entre totes les parts' (20/jul/12)


  • Comparteix:

Les 788 butaques del Teatre-Auditori

Les 788 butaques del Teatre-Auditori

Els circuits culturals també queden tocats per l'augment de l'IVA a partir d'aquest primer de setembre amb un canvi que passa del 8 al 21%. El Teatre-Auditori i el Teatre La Unió tenen l'objectiu, a curt i llarg termini, d'intentar absorbir al màxim l'increment per evitar que repercuteixi a la butxaca del públic. En el món de l'art, l'augment també s'acull amb preocupació i, en algun cas, amb iniciatives poc vistes com el cobrament d'entrada a la Canals Galeria d'Art. Els cinemes locals augmentaran aproximadament un euro el preu de l'entrada que fins ara els dies laborables era de 7,10 euros a Cinesa i 7,50 euros a Yelmo Sant Cugat.

El preu de les entrades del primer semestre de la programació del Teatre-Auditori no augmentarà segons ha avançat a Cugat.cat el director de l'equipament municipal, Pep Tugues, que aposta perquè el govern espanyol apliqui una moratòria a l'aplicació d'aquest nou impost que qualifica de 'ferotge i sense seny'.

Pep Tugues

Que vingui molt públic és la manera d'apaivagar l'increment de l'IVA. Confiem que al final això es reformuli com ha passat en altres països.


De cara a la programació del 2013, Tugues admet que el preu de les entrades augmentarà si finalment no hi ha un replantejament de l'executiu espanyol a partir de setembre. Pel que fa al Teatre la Unió, la seva gestora cultural, Marta Serrés, ha explicat que l'increment repercutirà en el preu de les entrades. Serrés ha assegurat, però, que la intenció és que el teatre absorbeixi fins on pugui la pujada per evitar que se n'hagi de fer càrrec el públic.

Marta Serrés

Ja hem comentat que intentarem fer un esforç perquè la pujada no es tradueixi en un increment del preu de les entrades.


L'Associació d'Artistes Firart considera la nova tarifació una decisió molt greu que provoca 'indignació' entre els artistes segons la seva presidenta, Imma Pueyo. En el cas de la galeria Canals l'opció ha estat, de forma temporal, cobrar tres euros d'entrada. Una decisió que el seu propietari, Josep Canals, també ha pres per la baixada de públic.

Josep Canals

Ens hem plantejat tancar com molts companys de professió. Amb la pujada d'impostos i la baixada de públic ens preguntem què fa una galeria en un país que no creu en l'art.


En el cas dels cinemes, el preu de les entrades augmentarà aproximadament un euro. Fins ara Yelmo i Cinesa cobraven les entrades en dia laborable a 7,50 i 7,10 euros, respectivament. En el cas de Cinesa, aquest últim mes ha impulsat una campanya de venda d'abonaments fins al 31 de desembre si es feia la compra abans del primer de setembre.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.