El Teatre-Auditori no pujarà el preu de les entrades de la nova programació


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori espera mantenir l'èxit de públic. / Font: LocalPres

El Teatre-Auditori espera mantenir l'èxit de públic. / Font: LocalPres

El preu de les entrades del primer semestre de la programació del Teatre-Auditori no augmentarà amb motiu de la pujada de l'IVA del 8% al 21% que entra en vigor aquest dissabte. Així ha confirmat a Cugat.cat el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, que aposta perquè el govern espanyol apliqui una moratòria a l'aplicació d'aquest nou impost que qualifica de 'ferotge i sense seny'. De cara a la programació de 2013, Tugues admet que el preu de les entrades augmentarà si finalment no hi ha un replantejament de l'executiu espanyol a partir de setembre.

Honestedat amb el públic. Aquest és el principal motiu pel qual el Teatre-Auditori ha decidit no pujar el preu de les entrades del primer semestre de la programació, que acaba al gener.

En una entrevista a Cugat.cat, el director de l'equipament, Pep Tugues, ha assegurat que l'augment de l'IVA del 8% al 21% no afectarà els preus fixats perquè la programació ja està tancada i perquè l'equipament vol avaluar com funciona l'assistència de la nova programació. El teatre intentarà que l'equipament, les companyies i l'SGAE assumeixin part de l'increment de l'impost per impedir que aquest repercuteixi a la butxaca dels espectadors.

Tugues troba encertada la proposta de la Unión de Asociaciones Empresariales de la Industria Cultural Española que ha demanat l'aplicació d'una moratòria de sis mesos per poder demostrar amb estudis que la mesura afectarà negativament el sector. El director de l'equipament ha titllat de 'ferotge i sense seny' l'increment de l'impost aprovat pel govern espanyol.

Pep Tugues

Que vingui molt públic és la manera d'apaivagar l'increment de l'IVA. Confiem que al final això es reformuli com ha passat en altres països.


La previsió és que el teatre mantingui la bona resposta de públic i així parar el cop que suposarà haver d'aplicar el nou IVA a la programació del segon semestre. Tugues afirma que, si no hi ha cap replantejament per part de l'executiu espanyol, el teatre aplicarà l'augment de l'IVA en els espectacles que es facin a partir de febrer.

Pep Tugues

Si l'IVA es manté el febrer pujarem el preu de les entrades. La proporció anirà en funció de l'assistència del primer semestre de la programació.


A partir de febrer, el Teatre-Auditori ja té lligada la contractació d'11 espectacles, entre ells, el 'Romeo & Julieta' de la Compañía Nacional de Danza (CND), que ha avançat Cugat.cat. L'equipament municipal va assolir l'última temporada una assistència de més de 47.100 espectadors.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.