'El desertor', primera novel·la del santcugatenc Tomàs Grau


  • Comparteix:

La presentació s'ha fet davant més un centenar de persones

La presentació s'ha fet davant més un centenar de persones

El Cafè Auditori s'ha omplert de gom a gom per la presentació del llibre 'El desertor' del santcugatenc Tomàs Grau. L'obra, publicada per l'editorial Cossetània, transporta al lector al passat més rural de Sant Cugat i a una època i una generació marcada per la guerra civil.

"El desertor" és el títol de la primera novel·la del santcugatenc Tomàs Grau, que ha reproduït en aquestes pàgines la història d'un noi de pagès, que, davant la possibilitat d'haver d'allistar-se a l'exèrcit, decideixi desertar i marxa exiliat a França.

La novel·la es caracteritza pel seu alt component històric, i en certa manera autobiogràfic. I és que Grau ha posat sobre el paper els seus records del poble on ha viscut tota la vida i també del passat més agrícola de Sant Cugat
Tal i com ha explicat ell mateix durant la presentació, segurament moltes persones podran trobar-hi records i fins i tot similituds al llarg de les seves pàgines.

Tomàs Grau

Segurament, molta gent de la meva generació, hi trobarà moltes similituds i records d'aquella època.


Precisament aquest ha estat un dels elements més destacats per l'alcalde de Sant Cugat, que ha estat l'encarregat de fer la presentació del llibre. Per a Lluís Recoder, aquest llibre explica i ensenya moltes coses, però sobretot és un homenatge a la nostra ciutat.

Lluís Recoder

El llibre traspua l'estimació per la nostra ciutat i el nostre país. Hi ha un personatge que no té nom de persona i que és la nostra ciutat.


En el mateix sentit s'ha expressat, el director de l'editorial Cossetània Edicions, Josep Maria Olivé, per a qui són molts importants els elements històrics i les referències locals.

Josep Maria Olivé

És una bona novel·la i conté molts elements de la memòria històrica i local, uns elements pels que a Cossetània Edicions tenim especial predilecció.


Més d'un centenar de persones han assistit a la presentació d'aquesta novel·la, entre ells el germà de l'autor, l'artista Josep Grau Garriga, que s'ha encarregat de fer les il·lustracions del llibre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.