'Miquel Batllori, l'agudesa d'un savi', documental que recorda la vida del jesuïta


Temes relacionats

La figura del jesuïta Miquel Batllori serà homenatjada amb un acte a Roma ( 9/feb/08)

Sant Cugat dedica un carrer al Pare Miquel Batllori, mort fa més d'un any al Centre Borja (19/mai/04)


  • Comparteix:

Fragment del cartell del documental dedicat a Miquel Batllori

Fragment del cartell del documental dedicat a Miquel Batllori

El jesuïta Miquel Batllori, que va morir al Centre Borja de Sant Cugat ara fa gairebé 10 anys, serà el protagonista del nou documental 'Miquel Batllori, l'agudesa d'un savi'. Aquesta producció s'estrenarà aquest divendres com a cloenda de l'Any Batllori que va començar el 2009, coincidint amb el centenari del naixement del jesuïta. Aquest documental ofereix la possibilitat que el gran públic visqui els seus personatges com una aventura de moments significatius de la cultura catalana i internacional.

Gairebé 10 anys després de la desaparició de Batllori, el jesuïta mort a Sant Cugat el 2003, es veu reconeguda la seva figura en un documental de 93 minuts de durada dirigit per Francesc Llobet.

El documental destaca la vida de treball i recerca de Batllori, així com els aspectes clau dels anys en què va viure des de diferents punts de vista. L'obra està dividida per capítols i concebuda com una eina didàctica per a les escoles amb la previsió de desenvolupar una guia didàctica en un futur.

Més conegut com a pare Batllori, el jesuïta va rebre diversos reconeixements per la seva trajectòria literària i social, com el Premi Príncep d'Astúries d'Humanitats i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Batllori havia escrit nombrosos llibres i era un dels grans estudiosos de la família Borja i Ramon Llull; precisament ara es publiquen les seves obres completes.

Aquest documental és una coproducció entre Cromosoma, Televisió de Catalunya (TVC) i Caixach Audiovisual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.