Les Jornades Cantemus apleguen sobre l'escenari les millors veus joves


Temes relacionats

Les Jornades Cantemus tornen a Sant Cugat amb quatre cors diferents (30/jul/12)


  • Comparteix:

Les millors veus corals infantils i juvenils s'han donat cita a la nostra ciutat de la mà de les Jornades Internacionals Cantemus. Enguany, l'intercanvi musical ha comptat amb els cors Pro Musica d'Hongria i l'infantil Gli Harmonici, que juntament amb les formacions Aglepta i Infantil de la nostra ciutat han ofert aquest dissabte un concert conjunt de cloenda al Claustre del Monestir. Més d'un centenar de veus han donat forma a l'actuació, que ha pujat sobre l'escenari el resultat de quatre dies de formació compartida entre les quatre agrupacions musicals.

Sant Cugat ha estat el centre mundial del cant coral infantil i juvenil amb les Jornades Internacionals Cantemus, organitzades per l'Aula de So i que han aplegat prop de 130 veus. Les agrupacions corals locals Aglepta i Infantil han compartit assajos i concerts amb el cor infantil Gli Harmonici italià i el cor Pro Musica d'Hongria.

El president de l'Aula de So, Martí Marín, s'ha mostrat satisfet pel resultat d'aquestes jornades, tot i que ha lamentat que la formació musical al país no està a l'alçada d'altres països i que encara falta molt per aprendre.

Martí Marín

Resulta que sense grans infraestructures hi ha països que obtenen resultats immensos.


De la seva banda, els directors dels cors Infantil i Aglepta, Elisenda Carrasco i Oriol Castanyer, han valorat de forma positiva l'experiència, ja que aporta molt a les components.

Carrasco / Castanyer

Aprenen altres maneres de fer i comparteixen l'estima pel cant. / És una experiència de tenir gent a casa i viure en conjunt amb altres grups.


Durant aquests dies les formacions han fet actuacions a llocs tan emblemàtics de Catalunya com la Sagrada Família i l'Abadia de Montserrat, a més del Centre Borja i el Monestir de Sant Cugat. Amb aquesta actuació, el cor Aglepta ha posat el punt final als actes de celebració del seu 10è aniversari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.