El Barcelona Ballet i Corella presenten 'Pálpito' a Sant Cugat


Temes relacionats

Ángel Corella assaja el seu últim treball al Teatre-Auditori (12/abr/12)

Uns 3.000 santcugatencs s'il·lusionen amb l'estrena catalana d''El llac dels cignes' ( 4/oct/10)

Ángel Corella: 'Esperem que en un futur la dansa clàssica compti amb més suport de l'Estat' ( 3/oct/10)


  • Comparteix:

'Pálpito' va ser creat per encàrrec del ballarí madrileny Ángel Corella / Font: Nycdancestuff.wordpress.com

'Pálpito' va ser creat per encàrrec del ballarí madrileny Ángel Corella / Font: Nycdancestuff.wordpress.com

El Barcelona Ballet presenta aquest cap de setmana al Teatre-Auditori per presentar les coreografies 'Pálpito', 'Suite de Bayadera' i 'Facing The light'. La companyia, encapçalada per Ángel Corella, mostrarà per segona vegada a Catalunya la peça que va assajar al Teatre-Auditori i que va estrenar a Nova York, 'Pálpito'. Les funcions tindran lloc aquest dissabte a les deu de la nit i diumenge a les set de la tarda, amb una durada d'una hora i 45 minuts amb intermedi.

Aquesta és la segona actuació de la companyia de dansa clàssica al Teatre-Auditori, que hi va estrenar en l'àmbit espanyol 'El llac dels cignes' fa dos anys. L'obra va atreure més de 3.000 espectadors i va comptar amb l'escenografia realitzada pel Taller d'Escenografia de Sant Cugat.

'Pálpito' es va estrenar a l'abril a Nova York, però primer va ser assajada al Teatre-Auditori. Es tracta d'un espectacle de ballet clàssic que inclou una gran diversitat de tècniques i estils, amb el predomini dels ritmes flamencs i els trets hispànics. Els seus coreògrafs, els madrilenys Ángel Rojas i Carlos Rodríguez, esperen així renovar la imatge de la companyia, dotant-la d'originalitat i vinculant-la amb les seves arrels espanyoles. D'altra banda, el seu compositor i productor musical, Héctor González, va crear l'obra amb l'objectiu de demostrar la força, maduresa i riquesa de la música ibèrica.

La història de 'Pálpito' se centra en les dificultats del seu protagonista per avançar en el camí cap a la maduresa a causa dels lligams del seu passat. Es va representar per primera vegada a Europa a l'agost, al Festival Castell de Peralada, i el seu vestuari, a càrrec de Vicente Soler, combina els elements típics del ballet clàssic i peces de l'estampa flamenca i andalusa com volants i ventalls.

El director de la companyia, Ángel Corella, ha detallat que l'acte en què el ballarí fuma opi perquè la seva estimada s'ha suïcidat és un dels més coneguts en el món del ballet.

Ángel Corella

El ballarí ha fumat opi perquè la seva estimada s'ha suïcidat. És una de les escenes més importants del món de la dansa clàssica.


La funció reforça el seu espectacle amb dues peces de la companyia, 'Suite de Bayadera', coreografiada per Natalia Makarova i 'Facing The light', del coreògraf Kirill Radev. La durada de la funció és d'una hora i 45 minuts amb intermedi, i el preu de les entrades és de 40 euros si no es disposa de cap abonament. A més, la companyia oferirà un assaig obert als santcugatencs, que tindrà lloc aquest mateix dissabte a les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.