Una mostra retrospectiva de Marià Vayreda inaugura la temporada d'exposicions dels 2004 del Museu


  • Comparteix:

Es poden veure peces inèdites procedent de col·leccions.

Es poden veure peces inèdites procedent de col·leccions.

La Casa Aymat acull a partir del 18 de desembre l'exposició antològica de tota l'obra pictòrica de Marià Vayreda. L'exposició, organitzada en motiu del centenari de la mort de l'artista olotí, recull 74 obres procedents de diveresse col·leccions privades. Aquesta mostra antològica dóna el tret de sortida al conjunt de 7 exposicions que conformen la programació artística del Museu pel 2004.

El Museu ha volgut iniciar les activitats del nou any amb la gran retrospectiva sobre l'obra del pintor olotí Marià Vayreda. Es tracta de l'exposició organitzada per l'Ajuntament d'Olot i la Fundació Caixa Girona amb motiu de la celebració, el 2003, de l'any Vayreda.

Són 74 obres, fruït d'una recerca entre col·leccions particulars, que mostren els 3 trets característics que van marcar la vida de l'artista, com són el catolicisme, el catalanisme i carlisme. Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, una antològica d'aquestes característques és la millor manera d'obrir la temporada d'exposicions del Museu:

Àngels Solé

És una expsició perfecte per començar la tenporada d'exposicions dels Museu.


Vayreda, sovint descuidat en l'oblit, va ser un artista polifacètic que va saber combinar l'escriptura i la pintura. Com a escriptor és l'autor de 'La Punyalada' i com a pintor va ser un dels referents de l'anomenda 'Escola d'Olot'.

Aquesta exposició es complementa amb tres conferències que fan un repàs a tres vessant de la vida de Vayreda. Segons ha explicat el director del Museu, Lluís Campins, a través de diferents especialistes es repassa la seva obra i els seu entorn vital:

Lluís Campins

Les conferències ena ajudaran a desgranar els diferents punts de vista de la vida i obra de Vayreda.


Un total de 7 exposicions composen la programació del 2004. Al llarg de l'any passaran pel Museu i la Casa Aymat l'exposició 'George Orwell a Catalunya i al front d'Aragó', diverses mostres de l'obra de Grau Garriga en l'acte d'homenatge que es vol fer a l'artista santcugatenc, una exposició de fotografies de Kim Manresa o la XIV Biennal Mostra d'Art Contemporani Català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.