La pel·lícula del santcugatenc és l'única selecció catalana del festival Coreà


  • Comparteix:

Els impulsors del llargmetratge, amb el cartell, abans de l'estrena / Font: El9nou.cat

Els impulsors del llargmetratge, amb el cartell, abans de l'estrena / Font: El9nou.cat

El llargmetratge 'Ventre Blanc', escrit i dirigit pel director resident a Sant Cugat Jordi Lara, ha estat seleccionat pel Festival Internacional de Cinema de Corea del Sud. Un certamen que, juntament amb el de Tokyo, és considerat el més important, amb ressò internacional i influència econòmica de l'Àsia.

La pel·lícula, que va ser Beca Ciutat de Vic el 2009, és una iniciativa impulsada per Jordi Lara. Jordi Crusats i Sergi Lladó, encarregats de la fotografia i muntatge, i de la direcció tècnica i càmera, respectivament, també s'han sumat a la proposta.

El film és una tragicomèdia protagonitzada per tres persones reals que porten els Capgrossos de Vic interpretant-se a si mateixos en històries fictícies. Lara ha explicat a Cugat.cat que la trama sorgeix a partir del contacte del director amb la colla gegantera de la ciutat, on descobreix un món i unes persones que l'inspiren per crear un projecte que suposa un pas més enllà del documental, una nova manera d'entendre i fer cinema.

Jordi Lara

Em va inspirar conèixer aquestes persones. Són una gent molt autèntica que disfruta de coses molt essencials de la vida.


La realitat protagonitza el llargmetratge, on es tracten temes que no apareixen al cinema comercial. Un vigilant d'un museu d'art religiós que ha deixat de creure en Déu, un cavaller modern i enamoradís que és verge als 35 anys i un meteoròleg aficionat preocupat perquè la boira està marxant de Vic donen forma a 'Ventre Blanc'. Lara ha afegit que els protagonistes, units per la seva afició als Capgrossos, conviuen en una esfera creada pel director on l'infantesa s'esvaeix, amb la ciutat de Vic com a teló de fons.

Jordi Lara

M'interessen els móns marginals, els que habitualment no es tracten al cinema comercial.


'Ventre Blanc' s'estrenarà al Busan International Film Festival, que se celebra del 4 al 13 d'octubre a Corea del Sud. Lara ha assegurat que la pel·lícula es podrà visionar a Catalunya a finals del proper any, després d'haver recorregut alguns festivals internacionals de cinema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.