L'exposició 'El Pallars il·lumina Catalunya' visitarà la ciutat


  • Comparteix:

Cartell de l'exposició / Font: Ajuntament de Tremp

Cartell de l'exposició / Font: Ajuntament de Tremp

L'exposició itinerant 'El Pallars il·lumina Catalunya', que s'ha inaugurat aquest dijous a Tremp, arribarà a Sant Cugat durant el 2013. La mostra descriu l'aportació del Pallars a la industrialització de Catalunya a través de la hidroelectricitat. Gràcies a la indústria hidroelèctrica, Barcelona passa a ser una ciutat 'il·luminada' i Catalunya es converteix en una de les principals zones industrials d'Europa. L'exposició s'inaugura en el centenari del naixement de les centrals hidroelèctriques del Pallars.

L'energia hidroelèctrica neix com a alternativa al carbó, escàs a Catalunya i que s'havia d'importar d'Anglaterra. Persones emprenedores com Frederick Stark Pearson, Emili Riu i Carles Montañés, van construir les tres primeres centrals hidroelèctriques al Pirineu, que transformarien radicalment la societat i el territori, al mateix temps que contribuïen a promoure la indústria catalana.

La mostra, promoguda per l'Ajuntament de Tremp, es podrà veure a Barcelona a partir del novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.