Una exposició repassa l'obra de l'artista Aurèlia Muñoz


  • Comparteix:

Els promotors de la mostra davant un dels treballs de Muñoz

Els promotors de la mostra davant un dels treballs de Muñoz

El Museu de Sant Cugat i la Casa Aymat acolliran una seixantena d'obres d'art de l'artista Aurèlia Muñoz, desapareguda ara fa un any. Muñoz ha estat una de les renovadores de disciplines com el tapís, el patchwork i el macramé, entre d'altres. La mostra, 'Aurèlia Muñoz. Recerques infinites, fibres, textures i espai' que s'inaugura dimecres de la setmana vinent i es podrà veure fins el tercer diumenge de desembre, és fruit de la col·laboració dels hereus de Muñoz, de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament.

Durant la presentació, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la importància que té el tapís per a la ciutat i també ha parlat de l'obra de Muñoz. En aquest sentit, ha lamentat que, com en el cas de Grau-Garriga, Muñoz era més coneguda a l'exterior que al seu país.

Xavier Escura

Era una gran artista amb una projecció internacional molt superior al coneixement que se'n tenia al mateix país.


L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la filla d'Aurèlia Muñoz, Sílvia Ventosa, especialista en l'obra de l'artista i impulsora de la iniciativa. Ventosa ha repassat la manera de treballar i d'entendre l'art de la creadora que sempre ha buscat la interpretació de l'espai. Un altre dels punts que ha posat sobre la taula és el caràcter pedagògic d'aquesta exposició. Per aquest motiu hi ha peces inacabades per descobrir el procés creatiu.

Sílvia Ventosa

Hem treballat molt perquè la mostra sigui pedagògica. Veureu obres en procés, com estan relacionades i com evolucionen.


'Aurèlia Muñoz. Recerques infinites, fibres, textures i espai', que es reparteix entre el Museu i la Casa Aymat, obrirà les seves portes dimecres de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.