Els anys de Pere Calders a Sant Cugat, a Cugat tv


  • Comparteix:

Calders va viure tres anys i mig a la nostra ciutat, i hi va escriure 'L'ombra de l'atzavara'. / Imatge: Família Calders

Calders va viure tres anys i mig a la nostra ciutat, i hi va escriure 'L'ombra de l'atzavara'. / Imatge: Família Calders

Cugat.cat publica aquest divendres un reportatge que recorda els tres anys i mig que Pere Calders va passar a Sant Cugat. Després de 23 anys exiliat a Mèxic, Calders va instal·lar-se al municipi i hi va escriure la novel·la 'L'ombra de l'atzavara', amb la qual va guanyar el premi Sant Jordi. El reportatge, que es pot veure al canal 'A fons' de Cugat tv, mostra el testimoni dels fills de Calders i vídeos enregistrats per l'escriptor. Aquest dissabte es compleix el centenari del naixement de l'autor.



Després de dues dècades a Mèxic, Calders va arribar a Sant Cugat el novembre del 1962, cridat per una oferta de feina en una editorial. Per la complicada situació econòmica, la família Calders no es va poder instal·lar a Barcelona i va decidir venir a viure a la nostra ciutat, a la que actualment és l'avinguda Lluís Companys.

Amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor, Cugat.cat recorda els anys que va passar a Sant Cugat. El reportatge, a través del testimoni dels tres fills de Calders, descobreix com la ciutat va rebre la família i com vivien a Catalunya. Raimon, Glòria i Tessa Calders també expliquen com era la vida del seu pare.

El programa ofereix fotografies i vídeos de Sant Cugat de la mateixa família Calders.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.