Sant Cugat col·locarà una placa a la casa on va viure Pere Calders


Temes relacionats

Els anys de Pere Calders a Sant Cugat, a Cugat tv (28/set/12)

El musical 'Nevares' tanca el Lectures a la Fresca dedicat a Calders (20/jul/12)

Sant Cugat posa final a l'obra inacabada de Pere Calders ( 6/jul/12)

Tessa Calders: 'És un orgull que s'homenatgi el meu pare' (26/jun/12)


  • Comparteix:

Pere Calders va viure a Sant Cugat

Pere Calders va viure a Sant Cugat

Sant Cugat retrà homenatge a l'autor Pere Calders amb la col·locació d'una placa a la façana de la casa on va viure durant tres anys i mig, a l'actual avinguda Lluís Companys. L'Associació d'Amics de Pedra i Sang i l'Ajuntament han organitzat un acte per l'últim diumenge d'octubre on s'interpretaran diverses cançons del musical 'Nevares', basat en un conte de Calders, i s'escenificarà una part de la narració 'Imprevist a la casa número 10'.



Després de 23 anys exiliat a Mèxic, Calders va instal·lar-se a Sant Cugat i hi va escriure la novel·la 'L'ombra de l'atzavara', amb la qual va guanyar el premi Sant Jordi. Calders va arribar a la ciutat el novembre del 1962, i per la complicada situació econòmica la família no es va poder instal·lar a Barcelona, de manera que va decidir venir a viure a la nostra ciutat, a la que actualment és l'avinguda Lluís Companys.

És en aquesta casa on es col·locarà una placa per homenatjar un autor que, segons la directora de l'Associació d'Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, va deixar petjada a la ciutat. Amb motiu del centenari del naixement de l'autor, Vilarasau ha explicat a Cugat.cat que Calders era un gran autor i tenia orígens a la nostra ciutat.

Dolors Vilarasau

Calders és un gran autor i va tenir molta relació amb Sant Cugat.


A l'acte, que es farà l'últim diumenge d'octubre a dos quarts de dotze del matí, hi assistirà la família de Calders i l'alcaldessa, Mercè Conesa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.