El Museu i la Casa Aymat inauguren una exposició sobre l'artista Aurèlia Muñoz


Temes relacionats

Mor Aurèlia Muñoz, artista barcelonina vinculada a l'Escola Catalana del Tapís (10/jun/11)


  • Comparteix:

Una visitant, mirant l'obra d'Aurèlia Muñoz

Una visitant, mirant l'obra d'Aurèlia Muñoz

Sant Cugat reivindica des d'aquest dimecres la trajectòria de l'artista Aurèlia Muñoz, desapareguda fa un any i figura destacada de l'Escola Catalana del Tapís, amb seu a la ciutat. La Casa Aymat acull fins mitjans de desembre l'exposició 'Aurèlia Muñoz. Recerques infinites, fibres, textures i espai', amb què pretén reconèixer la contribució de Muñoz a la renovació de la disciplina del tapís i el macramé, entre d'altres.

L'exposició en memòria de Muñoz, inaugurada aquest dimecres i que es podrà veure fins al tercer diumenge de desembre, està repartida entre les dues seus del Museu, el Museu i la Casa Aymat, i compta amb una seixantena d'obres de l'artista, reconeguda per la seva capacitat d'inserir les seves obres en l'espai que les envolta.

La mostra, també d'un caràcter pedagògic, inclou algunes peces inacabades. En aquest sentit, el comissari de l'exposició i conservador del Museu del Tapís Contemporani, Andreu Dengra, ha manifestat que l'objectiu de l'exposició és que els visitants entenguin les diferents fases de composició d'una obra.

Andreu Dengra

A l'exposició pots trobar els primers dibuixos que inspiraven l'artista i fins i tot els esbossos finals amb què creava l'obra.


La trajectòria professional d'Aurèlia Muñoz (1926-2011) es va definir pel seu fort vincle amb l'Escola Catalana del Tapís, que va tenir una destacada influència en la creació de les seves obres. Molt reconeguda en l'àmbit internacional, l'escultora va exposar a París, Nova York i Colòmbia, entre d'altres llocs.

Muñoz també va participar amb algunes de les seves obres en l'exposició 'Escola Catalana del Tapís. El tapís contemporani català', que es va poder veure el 2008 al Museu de Sant Cugat amb motiu del 50è aniversari de l'Escola. De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que aquesta exposició representa un vincle entre la població jove que té Sant Cugat amb els trets identitaris de la ciutat.

Mercè Conesa

En una ciutat amb una mitjana d'edat tan jove interessa molt remarcar els punts que defineixen la nostra identitat.


'Aurèlia Muñoz. Recerques infinites, fibres, textures i espai', que es reparteix entre les dues seus del Museu, el Museu i la Casa Aymat, es podrà veure fins el tercer diumenge de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.