Neix la Taula d'Arts Escèniques i Musicals obrint-se al diàleg entre entitats


Temes relacionats

Una taula de participació ciutadana redefinirà el nou model de la Festa Major de Sant Cugat (24/mai/12)

El nou Consell de Cultura busca la màxima participació del teixit cultural de Sant Cugat (28/mar/12)


  • Comparteix:

La Taula s'ha constituit aquest dijous a la Casa de Cultura

La Taula s'ha constituit aquest dijous a la Casa de Cultura

Fer propostes de cara al nou Pla de Cultura i crear sinergies entre les diferents entitats és l'objectiu amb què s'ha constituït aquest dijous la Taula d'Arts Escèniques i Musicals, que forma part del Consell de Cultura. La trobada ha servit per establir un primer diàleg sobre algunes qüestions com el mètode de treball de la taula, l'operativitat de dividir-se en una taula musical i una altra teatral i la necessitat de coordinació entre entitats.

Més d'una quinzena d'entitats s'han reunit aquest dijous a la Casa de Cultura per crear els fonaments del que ha de ser el desenvolupament de la taula participativa d'Arts Escèniques i Musicals. Col·lectius com Fusió, Mira-sol Teatre i Joventuts Musicals (JJMM) han abordat aspectes com la importància d'establir sinergies creatives, la creació de taules independents per a teatre i música, i l'establiment d'una agenda i publicitat comuna per estalviar i no 'trepitjar-se' mútuament.

Entitats

Sempre que hi ha trobades de col·legues s'arriba a nous projectes. / Crec que és més equilibrat dividir la taula entre teatre i música sense oblidar certa connexió. / Una agenda cultural comuna pot ajudar en despeses de publicitat i de coordinació general.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha valorat el pas endavant que suposa deixar enrere l'encotillament de l'anterior Pla de Cultura, que preveia una participació més restringida de les entitats. En aquest sentit, ha subratllat que ara 'tothom pot dir la seva' sobre com pot ser la política cultural de l'Ajuntament.

Xavier Escura

A través de taules de participació ens hem obert a tots els sectors artístics. I hi volem acollir tothom que tingui alguna cosa dir en teatre, dansa, música, etc.


La constitució de la Taula d'Arts Escèniques i Musicals ha comptat també amb la presència del responsable de participació de la mateixa i sotspresident del Consell de Cultura, Eduard Jener, i del responsable de l'actualització del Pla de Cultura, Jordi Casas.

La resta de col·lectius que ha participat a la sessió són Les Xandrines, Coral Harmonia, Grup de Teatre Espiral, Societat Coral La Lira, Platea, Jazzenviu, Pastorets de la Floresta, Associació d'Amics de Pedra i Sang, Metromatic, La Unió, Aula de So, Òpera de Cambra Sant Cugat i Entitat Sardanista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.