Fita històrica dels Gausacs al Concurs de Tarragona


  • Comparteix:

Imatge del 2 de 8 que han descarregat els Gausacs / Font: @concursdecastells

Imatge del 2 de 8 que han descarregat els Gausacs / Font: @concursdecastells

Els Castellers de Sant Cugat han aconseguit al Concurs de Tarragona una fita històrica. Els Gausacs han descarregat el seu primer 2 de 8 amb folre i han carregat per primera vegada el 3 de 8. Juntament amb el 4 de 8 descarregat, la colla santcugatenca ha assolit la seva primera tripleta de 8 en la millor actuació de la història dels camises verdes. Aquesta actuació els ha permès posicionar-se aquest dissabte com a segona colla a de la primera jornada l'esdeveniment casteller per excel·lència, un dia abans de l'actuació de les 12 principals colles del país.

Tot plegat, es tracta de la primera tripleta de 8 de la història dels camises verdes. Una actuació que perdurarà a la memòria, ja que la colla santcugatenca ha descarregat el seu primer 2 de 8 amb folre, ha carregat el seu primer 3 de 8 i ha repetit el 4 de 8. El cap de colla dels Gausacs Toni Castanyer considera que aquesta fita té encara més mèrit perquè la colla ha assolit aquests castells després d'haver-los de desmuntar en les dues primeres rondes.

Toni Castanyer

Molt orgullós, fer 5 castells de 8 sense defallir en cap castell és impressionant. Pots tenir la tècnica molt clara, però també és el cap per després de dues rondes fallides, torna-hi i descarregar-ho.


Amb aquesta actuació, els Gausacs s'han posicionat com a segona colla de la primera jornada al Concurs de Tarragona, per darrere dels Bordegassos de Vilanova, que han quedat primers. Tot i això, Castanyer ha insistit que l'important és que la colla hagi assolit el seu objectiu de consolidar els castells de 8.

Toni Castanyer

Era l'objectiu de maduresa, de saber ser colla de 8 i portar molta gent a les actuacions. A banda de tots els gausacs que vam portar, era la calma i la confiança amb què afrontàvem els castells.


Unes 290 persones han acompanyat els Gausacs fins a Tarragona, on s'ha celebrat aquest cap de setmana el Concurs de Castells. En total, 32 formacions han participat al concurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.