Rogeli Pedró recull les històries de la ciutat a 'Conte Contat a Sant Cugat'


  • Comparteix:

L'escriptor Rogeli Pedró a l'estudi Ramon Barnils

L'escriptor Rogeli Pedró a l'estudi Ramon Barnils

L'escriptor santcugatenc Rogeli Pedró assegura que el conte és una eina fàcil per explicar la història de la ciutat, així com per transmetre els valors que, segons l'escriptor, s'han perdut. El llibre 'Conte contat a Sant Cugat' és un recopilatori d'històries que tenen la ciutat com a punt en comú. 'El Gall del Monestir' i la història del 'Paga-li Joan' són alguns dels 13 relats del llibre.

Rogeli Pedró, que viu a Sant Cugat des de fa més de 40 anys, ha escrit els llibres 'Tradicions santcugatenques' i 'Llegendes de Sant Cugat', on recull algunes de les rondalles populars més emblemàtiques de la ciutat, com la de Sant Medir.

Pedró ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) que el conte pot ajudar a conèixer la història i la identitat de Sant Cugat.

Rogeli Padró

La gent nouvinguda a Sant Cugat ha de saber que a la ciutat tenim un present i un passat que es pot explicar de diverses maneres.


D'altra banda, Pedró ha detallat que a través del conte es poden transmetre valors com la companyonia i l'amistat, presents al llibre. Segons Pedró, 'estem en una situació en què es torna a parlar molt dels valors perquè estem en crisi de valors humans'.

Les il·lustracions del llibre són del santcugatenc Carles Anadón. La valldoreixenca Empar Moliner és l'autora del pròleg, on destaca el to col·loquial, ideal perquè el llibre sigui llegit en veu alta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.