Jordi Bosch i Míriam Alamany estrenen 'La Bête' a la sala gran del TNC


Temes relacionats

El Teatre-Auditori acull avui 'La Bête' sota la direcció de Sergi Belbel (14/des/12)

Jordi Bosch substitueix Anna Lizaran a l'obra teatral 'La Bête' ( 5/oct/12)


  • Comparteix:

Jordi Bosch assumeix el paper de Valere / Font: tnc.cat

Jordi Bosch assumeix el paper de Valere / Font: tnc.cat

Els actors santcugatencs Míriam Alamany i Jordi Bosch han estrenat aquest dijous 'La Bête', al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Es tracta d'una obra de David Hirson dirigida per Sergi Belbel i que arribarà al Teatre-Auditori el segon divendres de desembre. Bosch substitueix Anna Lizaran en el paper de Valere per malaltia de l'actriu i Alamany assumeix el rol de Catherine de Brie. Tots dos comparteixen repartiment amb Abel Folk i Jordi Boixaderas, entre d'altres.

L'obra explica la història de l'Elomire, dramaturg intel·lectual, resident d'un palau francés del segle XVII, que es veu obligat a col·laborar amb Valere, un còmic descobert pel noble local al carrer. Convençut Elomire que Valere portarà a la ruïna el seu prestigi personal i el de la seva companyia, l'arribada d'aquest còmic provocarà una trobada que ningú no oblidarà.

L'obra original està escrita íntegrament en vers a la manera de Molière i va suposar una autèntica revolució a la cartellera de Broadway i al West End. Una comèdia hilarant, inspiradíssima i feta per al lluïment dels actors, que gairebé no s'ha pogut estrenar a l'estranger a causa de la dificultat de la traducció. La versió catalana ha estat possible gràcies a la tasca de Joan Sellent amb el vers català i de Sergi Belbel en la direcció. 'La Bête' posa l'èmfasi en l'humor sense oblidar un interessant debat entre el teatre culte i el teatre popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.