La potència de la música sacra reuneix al Monestir unes 200 persones


Temes relacionats

La potència de la música sacra reuneix al Monestir unes 200 persones (26/oct/12)


  • Comparteix:

Moment del concert d'aquest divendres

Moment del concert d'aquest divendres

El 1r Cicle de música sacra coral ha arrencat aquest divendres per omplir el Monestir amb l'àmplia sonoritat de les peces religioses del segle XVII, amb una especial atenció al compositor Giovanni Gabrielli. Aquest ha estat el primer concert d'un cicle de tres actuacions que pretenen crear públic i esdevenir així una cita estable de l'agenda santcugatenca. La proposta cultural, que han donat forma Camerta i la Coral Polifònica de Tremp, es combina amb la seva vessant solidària, ja que els diners recaptats es destinaran a Càritas.

El festival neix de la llarga col·laboració entre Camerata Sant Cugat i la parròquia de Sant Pere d'Octavià. Un vincle que des d'aquest divendres pren forma amb el 1r Cicle de música sacra coral de Sant Cugat, que vol tenir continuïtat. El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, ha avançat a Cugat.cat que ja hi ha grups corals interessats per formar part d'una segona edició d'aquesta iniciativa que busca també crear un públic per aquest tipus de música.

Xavier Baulies

És molt important fer un públic. Hi ha públic per a la música sacra coral però no hi és el potencial que podria haver-hi. És una música molt potent i universal.


Camerata Sant Cugat i la Coral Polifònica de Tremp han estat les protagonistes del primer concert, que ha aplegat prop de 200 de persones i ha estat dedicat a la figura principal de l'escola policoral veneciana, Giovanni Gabrieli, amb motiu del 400 aniversari de la seva mort. Les properes actuacions del cicle seran '1.000 anys de música sacra' i 'Música sacra del Barroc'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.