Les lletres i la fantasia fan front al càncer infantil a 'Cuentos de Arena'


Temes relacionats

La companyia Markeliñe arriba a la ciutat amb una faula sobre el càncer infantil (28/oct/12)


  • Comparteix:

L'actor Jon Kepa Zumalde, en un moment de la representació

L'actor Jon Kepa Zumalde, en un moment de la representació

La fantasia i la imaginació es converteixen en els cavalls de batalla contra la malaltia a l'espectacle 'Cuentos de Arena', que s'ha representat aquest diumenge al Teatre-Auditori. El muntatge, protagonitzat per un pare i la seva filla malalta de càncer, demostra com fer volar la imaginació pot ser un revulsiu per als malalts. D'aquesta manera, l'habitació del centre es converteix en tot un remolí d'històries que esquiven les febleses davant la malaltia amb missatges d'esperança. La trama de 'Cuentos de Arena' sorgeix de l'experiència personal del seu director i s'ha portat a escena de la mà del Taller d'Escenografia del Teatre-Auditori.



Els esforços d'un pare per fer més agradable l'estada de la seva filla malalta a l'hospital és el motor que vertebra les històries dels 'Cuentos de Arena'. Les experiències de tots dos a l'hospital, basades en fets reals, es fusionen amb les faules narrades per esdevenir tot un testimoni de lluita contra el càncer infantil. La companyia basca Markeliñe ha estat l'encarregada d'apropar una trama dirigida a naturalitzar la malaltia.

El director de l'obra, Jon Kepa Zumalde, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu és oferir la visió més realista i propera possible d'un pare davant una situació com aquesta.

Jon Kepa Zumalde

No es tracta d'explicar la història de la nena, sinó de mostrar la història del pare i els seus esforços per fer-li l'estada a l'hospital més agradable.


Una història acompanyada d'una posada en escena que combina música en directe i titelles per alleugerir la possible duresa del relat. Segons l'actriu de l'obra, Sandra Fernández, finalment són els adults els que resulten més impactats per la història.

Sandra Fernández

L'impacte és sempre major en els adults que en els nens perquè es distancien més.


El muntatge 'Cuentos de Arena' continuarà voltant la geografia basca i espanyola en els propers mesos. La representació de l'espectacle, que ha tingut lloc aquest diumenge, ha format part del cicle 'Sala Escenari' que organitza el Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.