L'escriptor Pere Calders, homenatjat amb una placa a la casa on va viure


Temes relacionats

Els anys de Pere Calders a Sant Cugat, a Cugat tv (28/set/12)

Sant Cugat posa final a l'obra inacabada de Pere Calders ( 6/jul/12)

Tessa Calders: 'És un orgull que s'homenatgi el meu pare' (26/jun/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha homenatjat l'escriptor Pere Calders amb la col·locació d'una placa a la casa on va viure, situada entre l'avinguda de Lluís Companys i el carrer d'Esperanto. La placa, promoguda per l'Associació d'Amics de Pedra i Sang i l'Ajuntament, s'ha descobert aquest diumenge en una cerimònia íntima i familiar on s'ha recordat Calders amb diverses interpretacions escèniques de les seves obres.

'Em dic Pere i dos cognoms més. Vaig néixer abans d'ahir i ja som demà passat. Ara només penso com passaré el cap de setmana.' Amb aquesta frase, gravada a la placa, Sant Cugat commemora la figura de l'escriptor, que s'ha consagrat com a referent de les lletres catalanes del segle XX.

A l'acte de col·locació de la placa, la família de l'escriptor ha visitat la casa on van viure des del 1962 i fins al 1966, i ha rememorat una època que va significar el primer contacte amb Catalunya i el retrobament amb els seus parents després de l'exili a Mèxic. Una de les filles de Pere Calders, Glòria Calders, ha recordat les bones experiències que guarda del poble i ha afirmat que Sant Cugat sempre serà un indret especial per a la família.

Glòria Calders

Sant Cugat sempre tindrà un lloc molt especial als nostres records. Va tenir una influència molt gran a les nostres vides.


Una seixantena de persones, entre les quals hi havia diverses personalitats culturals de la ciutat, s'ha aplegat al pati de l'antiga casa de Calders per homenatjar l'escriptor. A Sant Cugat, l'autor va escriure l'obra 'L'ombra de l'atzavara' amb la qual va guanyar el Premi Sant Jordi. La directora de l'Associació Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, ha explicat que amb la col·locació d'aquesta placa volen reconèixer Calders com una personalitat il·lustre.

Dolors Vilarasau

Als països anglosaxons es fa molt això de posar plaques. Volem commemorar Calders com una personalitat ilustra.


De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha definit Calders com un dels autors destacats de la ciutat.

Xavier Escura

Amb aquesta placa fem que Calders sigui una mica més nostre i formi part de la llista d'escriptors il·lustres de Sant Cugat.


En l'esdeveniment s'ha recordat l'escriptor amb la interpretació de dues cançons de l'espectacle 'Nevares', d'Ignasi Roda, i l'escenificació del conte 'L'imprevist a la casa número 10' de Pere Calders.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.