La intensitat dramàtica de 'Tosca' impregna el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Entre els solistes, Saioa Hernández, Javier Agulló i Ismael Pons.

Entre els solistes, Saioa Hernández, Javier Agulló i Ismael Pons.

La força dramàtica i la intriga que ha destil·lat l'òpera de Puccini, 'Tosca', ha emocionat aquest divendres el públic del Teatre-Auditori. L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS), sota la direcció d'orquestra de Daniel Gil de Tejada i la direcció d'escena de Carles Ortiz, ha signat un muntatge que ha comptat amb altes dosis d'intriga, violència i passió. L'associació ha escollit l'òpera del director italià per tancar l'any de celebració del 30è aniversari de la seva fundació.



Considerada una de les òperes més representatives del repertori verista italià, 'Tosca' de Puccini va ser estrenada amb èxit a Roma el 1900. L'òpera, basada en un intens drama de Sardou, ha comptat amb una alta càrrega dramàtica que ha vingut donada, sobretot, per la segona part.

La força de la tragèdia subratllada per la música i la descripció dels sentiments dels personatges és, segons la presidenta de l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, un dels atractius principals de l'obra.

Mirna Lacambra

Musicalment Puccini va descriure meravellosament els sentiments dels personatges. Això fa que et toqui l'ànima.


Entre les escenes més colpidores trobem 'Te Deum' del final del primer acte, i les àries 'Vissi d'arte' i 'E lucevan le stelle'. Pel públic, el dramatisme del muntatge ha estat un dels elements més aplaudits.

Públic

És molt dramàtica i té moments molt intensos. / Destacaria la força de la tragèdia i de l'amor. / És una òpera molt forta i la soprano ho ha fet molt bé.


Amb 'Tosca' es tanca un any de celebració per a l'AAOS. Ara serà 'Nabucco' de Verdi qui agafi el relleu dalt els escenaris a partir de la temporada vinent, seguit de 'La Traviata'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.