Presència de la ciutat a 'Un poema a l'exili', un documental sobre Pau Casals


  • Comparteix:

Pau Casals i Joan Alavedra / Font: Espanoladasyole.blogspot.es

Pau Casals i Joan Alavedra / Font: Espanoladasyole.blogspot.es

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) i el seu director, Josep Ferré, l'actriu Sònia Guimerà i la Coral Sant Cugat del Club Muntanyenc (CMSC) són l'aportació santcugatenca al documental 'Un poema a l'exili', el relat de la peça musical 'El Pessebre' composta per Pau Casals. Aquesta obra, que té l'origen en un poema de Joan Alavedra, pretén retre homenatge als dos personatges i explicar l'amistat i la relació creativa que va sorgir entre ells. El documental es presenta a l'Auditori de Barcelona dimecres de la setmana vinent, amb un preu d'entrada de tres euros.

Considerada una de les obres més importants de Pau Casals, 'El Pessebre' es va interpretar a la seu de les Nacions Unides (ONU) els anys 1963 i 1967. L'origen d'aquesta obra té lloc en l'exili d'artistes i intel·lectuals causat per la Guerra Civil. Dos d'ells van ser Casals i Alavedra, que van iniciar una amistat que duraria molts anys.

L'any 1943 Alavedra va presentar als Jocs Florals de Perpinyà un poema que parlava sobre el naixement de Déu. Una obra que es converteix en música quan Casals decideix convertir-la en oratori. Amb aquesta mescal, 'El Pessebre' de Casals constitueix un fort símbol de la identitat catalana a l'exili i una crida al pacifisme.

'Un poema a l'exili' és una producció Soul Produccions i El Cant dels Ocells que compta amb participació de la Coral Sant Cugat del Club Muntanyenc, l'actriu i membre de Batecs d'esperança, Sònia Guimerà, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i el seu director, Josep Ferré.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.