Comença el cicle de representacions de 'Pedra i Sang'


Temes relacionats

Sant Cugat reviurà l'assassinat de l'abat Biure amb la 12a edició de 'Pedra i Sang' ( 4/des/12)


  • Comparteix:

Representació de l'any passat de 'Pedra i sang'

Representació de l'any passat de 'Pedra i sang'

Arrenquen les representacions de la 12a edició de 'Pedra i Sang' amb una primera funció a la sala capitular que tindrà continuïtat amb cinc representacions més entre Sant Esteve i divendres i dissabte. Les entrades per veure la recreació de l'assassinat de l'abat Biure es poden aconseguir per 15 euros a la Casa de Cultura, al web Pedraisang.cat o bé trucant al 93.589.13.82 per reservar el tiquet recollir-lo fins 20 minuts abans que s'aixequi el teló. L'espectacle començarà a les vuit del vespre per Nadal i Sant Esteve, i la resta de dies hi haurà dues funcions a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit.



El muntatge reviu la història de l'assassinat de l'abat Biure a mans del noble Berenguer de Saltells la nit de Nadal de 1350. Es tracta d'un espectacle impulsat econòmicament per l'Ajuntament i que Amics de Pedra i Sang s'encarrega de representar des de fa 12 anys. El consistori aporta el pressupost de la iniciativa que enguany se situa en 30.000 euros, el que suposa una reducció d'un 25% respecte l'any passat. D'aquesta partida, Amics de Pedra i Sang en rep la meitat, 15.000 euros, i la resta es destina a les despeses de representacions i assajos.

La directora del muntatge, Dolors Vilarasau, posa de relleu que tot i que la història és sempre la mateixa, cada any s'incorporen novetats en forma d'actors i també en el text. Pel que fa a la lletra, Vilarasau assenyala que cada any es busca sorprendre el públic amb referències a l'actualitat.

Dolors Vilarasau

Eduard Jener sempre diu que és una barreja de tradició i modernitat. Cada any actualitzem l'obra en referència a l'actualitat en to irònic.


Les entrades es poden aconseguir a la Casa de Cultura per 15 euros. També es pot reservar al web Pedraisang.cat i recollir-la 20 minuts abans de la funció al mateix Museu del Monestir. Les reserves també estan habilitades a través del telèfon 93.589.13.82.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.