'Poema de Nadal' porta els versos de Sagarra al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El muntatge ha culminat amb una actuació conjunta

El muntatge ha culminat amb una actuació conjunta

El 'Poema de Nadal' de Josep Maria de Sagarra ha tornat aquest diumenge al Teatre-Auditori amb una lectura teatralitzada, organitzada per Òmnium Cultural. Aquest homenatge de la ciutat a Sagarra s'ha fet enguany extensiu al dramaturg Esteve Polls, que durant 30 anys ha dirigit aquest muntatge. L'espectacle 'Nadal a casa', que arriba per cinquena vegada a la nostra ciutat, ha omplert l'escenari del Teatre-Auditori de versos i música de les corals Camerata Sant Cugat, escola Fusió i de les escoles Pins del Vallès i Collserola. L'espectacle destinarà un any més part de la recaptació a Càritas de la ciutat.



Les veus dels actors Laura Conejero, que s'ha estrenat enguany en el muntatge, Mariona Ribas, Jaume Pla i Xavier Tor han vehiculat els fragments del 'Poema de Nadal' de Josep Maria de Sagarra. La participació de les corals de Camerata Sant Cugat, de l'escola Fusió i de les escoles Pins del Vallès i Collserola han completat una posada en escena que, per primera vegada, ha acollit el Teatre-Auditori de Sant Cugat. L'espectacle s'havia representat anteriorment al Teatre la Unió i al Monestir.

Estrena d'espai i estrena de direcció. Es tracta de la primera ocasió en què el muntatge s'ha articulat sota la batuta de Mònica Luchetti, després d'acompanyar durant set anys el director de l'espectacle, Esteve Polls. Un contacte que, segons Luchetti, s'ha traduït en una adaptació molt respectuosa amb el rerefons de Polls.

Mònica Luchetti

Sagarra és Sagarra. He mantingut exactament igual el muntatge que havia dirigit Polls.


Però les novetats de l'espectacle 'Nadal a casa' no han acabat només en el desenvolupament del muntatge. Enguany, el dramaturg Esteve Polls, de 90 anys, ha compartit protagonisme amb el mateix Sagarra i ha rebut un homentatge de la ciutat al seu compromís amb els escenaris catalans. Un regal que el dramaturg no ha dubtat en tornar al públic amb un petit recital.

El sentiment dels versos de Sagarra s'ha unit a l'emoció del reconeixement a Polls en un muntatge que, segons el dramaturg, ha aconseguit mantenir l'essència i l'emoció del poeta.

Esteve Polls

Té el mateix aire intimista i d'entrega que al text de Sagarra.


Una actuació conjunta entre els cors participants, els actors i Esteve Polls ha tancat un muntatge que obre les portes de la ciutat a l'esperit nadalenc.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.