El CRBM restaurarà el sarcòfag del mausoleu del General Prim


Temes relacionats

El Centre de Restauració de Béns Mobles estudiarà les restes del general Prim (27/ago/10)


  • Comparteix:

Imatge del sarcòfag / Font: Ajuntament de Reus

Imatge del sarcòfag / Font: Ajuntament de Reus

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBM), ubicat a Valldoreix, restaurarà el sarcòfag del mausoleu del General Prim, que s'ha traslladat fins a la nostra ciutat. En concret, els tècnics s'encarregaran dels treballs per millorar la conservació de la peça, que s'ubica a Reus. El cost previst de l'actuació ascendeix als 50.000 euros que aportarà la Diputació de Tarragona.

Els treballs de conservació del sarcòfag formen part del marc d'actuacions que s'estan portant a terme amb motiu del bicentenari del naixement del General Prim. Aquests treballs són fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Reus, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, que assumirà el cost de la restauració.

Per aquest motiu el sarcòfag del mausoleu s'ha traslladat fins a Sant Cugat, al Centre de Restauració de Béns Mobles, que serà l'encarregat dels treballs de restauració i millora de la conservació, segons ha anunciat l'Ajuntament de Reus. El centre ja va realitzar un estudi sobre l'estat de la peça fa dos anys.

El mausoleu del General és un exemple de l'estil neoclàssic dels monuments funeraris de la burgesia del segle XIX, i és obra de l'artista basc Plácido Zuloaga, amb baixos relleus de plata i una escultura de bronze banyada en plata d'Émile Hébert.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.