La 8a edició de la cantata de Nadal de Camerata estrenarà 'El viatge de la vida'


Temes relacionats

La Cantata de Nadal es consolida a l'agenda cultural de la ciutat en aquesta 5a edició (28/des/09)


  • Comparteix:

Presentació de la 8a edició de la cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat

Presentació de la 8a edició de la cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat

La 8a edició de la cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat estrenarà enguany 'El viatge de la vida' del compositor Ivan Capillas, basada en textos del poeta Vicenç Llorca. La cita musical arribarà l'últim diumenge de desembre al Teatre-Auditori a les set de la tarda en una funció on es donaran cita gairebé 200 músics i cantaires. Abans d'estrenar l'obra a la nostra ciutat, la iniciativa passarà també, com cada any, per Tremp i per primera vegada per Solsona.

Cada Nadal, des de ja fa vuit anys, Camerata Sant Cugat organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra, composta especialment per a l'ocasió. Aquesta iniciativa musical, que compta amb la col·laboració de l'Escola Fusió i vuit corals més, sorgeix de la voluntat d'estimular i difondre l'obra de compositors catalans actuals i arriba enguany l'últim diumenge de desembre amb l'obra 'El viatge de la vida' d'Ivan Capillas, basada en textos del poesta Vicenç Llorca.

El compositor Ivan Capillas ha explicat que tot i no dedicar-se habitualment a compondre peces com aquesta va dir sí ràpidament a la proposta de Camerata pel repte que suposava.

Ivan Capillas

No és el meu àmbit natural perquè estic acostumat a fer música per a audiovisual però vaig pensar que podia ser un repte molt maco.


L'obra consta de cinc parts i anirà precedida de preludis orquestrals sobre els quals l'actriu santcugatenca Marta Angelat recitarà els textos introductoris que situen els cinc moments d''El viatge de la vida'. Segons el director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, 'estem davant una obra rodona'.

Xavier Baulies

Hi ha una simbiosi enorme entre els textos de Llorca i la música de Capillas. Estem davant una obra rodona.


Com en edicions anteriors, el concert es complementarà també, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Mesies de Händel, que comptarà amb la participació de cantants de diverses corals de Sant Cugat. A la segona part s'interpretaran nadales de repertori català i d'arreu del món.

Tot i que l'obra arriba l'últim diumenge de desembre a la ciutat, s'estrenarà aquest divendres a la Catedral de Solsona, que per primera vegada acollirà la cantata de Nadal de Camerata; i dissabte de la setmana vinent a l'Auditori La Lira de Tremp, com ja és tradició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.