'Victus' i 'La vacant imprevista' són els llibres més venuts per Nadal


Temes relacionats

Sánchez Piñol: 'Guionitzaré la pel·lícula 'Victus' per assegurar que es faci bé' (13/nov/12)

Sánchez Piñol presenta 'Victus' dimarts a Sant Cugat amb Joan B.Culla ( 9/nov/12)


  • Comparteix:

Albert Sánchez Piñol és un dels autors amb més vendes aquest Nadal / Font: ACN

Albert Sánchez Piñol és un dels autors amb més vendes aquest Nadal / Font: ACN

'Victus' d'Albert Sánchez Piñol i 'La vacant imprevista' de J.K. Rowling encapçalen les llistes dels llibres més venuts durant aquestes festes. Així ho han confirmat les llibreries consultades per Cugat.cat, que també han destacat la trilogia 'Cinquanta ombres d'en Grey' d'E.L. James i 'L'hivern del món' de Ken Follett, d'entre les novel·les amb més èxit entre els lectors. Segons les llibreries, les vendes s'han incrementat durant les festes nadalenques, tot i que no assoleixen els nivells d'anys anteriors.

'Victus' és el títol triomfador i s'ubica com la novel·la més venuda durant les festes de Nadal, segons les llibreries de la ciutat. La darrera novel·la d'Albert Sánchez Piñol és un relat històric dels esdeveniments del setge de Barcelona i la batalla de l'Onze de Setembre del 1714.

'La vacant imprevista' de J. K. Rowling se situa també en les primeres posicions de vendes amb una història sobre el dia a dia d'un poblet britànic. L'obra, que és la primera novel·la per a adults de l'autora, tracta qüestions com l'adolescència, les drogues i les relacions de parelles. Un altre autor d'èxit aquest Nadal ha estat Martí Gironell amb 'L'últim abat', una novel·la medieval sobre la comunitat de monjos de Sant Benet del Bages. Adela Nogueira, de la llibreria Paideia, explica que la fama mediàtica dels autors influeix en l'èxit, però també ho fa la qualitat de les propostes.

Adela Nogueira

Rowling és una autora mediàtica i tothom té curiositat per saber què ha escrit per a adults. Piñol i Gironell triomfen per la seva qualitat.


Altres propostes literàries amb força èxit aquestes festes són la saga eròtica 'Cinquanta ombres de'n Grey' d'E.L. James i 'L'hivern del món', que és la segona part de la trilogia 'The Century' de Ken Follett. Segons Guillermo Martín, de la llibreria Alexandria, les vendes durant el Nadal han crescut respecte la resta del 2012, tot i que no han assolit els nivells d'anys anteriors.

Guillermo Martin

Les vendes han disminuït en comparació amb altres anys, tot i que han incrementat respecte la resta de l'any.


Les dades del Gremi de Llibreters xifren en un 20% la caiguda de les vendes de llibres els darrers tres anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.