La parròquia reuneix diferents maneres de fer el pessebre


  • Comparteix:

El pessebre és una tradició molt estessa entre els santcugatencs

El pessebre és una tradició molt estessa entre els santcugatencs

La Casa Abacial acull aquests dies la mostra 'Pessebres i figures' que reuneix diverses maneres de representar el naixement de Jesucrist. L'exposició es pot visitar de sis de la tarda a vuit del vespre els dies feiners, i de dotze del migdia a dues de la tarda i de sis de la tarda a nou del vespre els dies festius. L'entrada és gratuïta.

'Pessebres i figures' és una tradició que any rere any organitza la Parròquia de Sant Pere d'Octavià per recollir les diferències i particularitats del món del pessebrisme. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha destacat en una entrevista a Cugat.cat la varietat de la mostra, que ofereix figures de fins a tres continents.

Blai Blanquer

Hi ha una exposició de figures de pessebre molt diferents que són de diferents països. També es podran conèixer diferents formes de pessebrisme.


Les composicions a més de mostrar aquesta diversitat també fa referència a l'actualitat. En aquest sentit, Blanquer ha explicat que hi ha un diorama que tracta sobre 'el drama' dels desnonaments.

Blai Blanquer anima els santcugatencs a apropar-se a la Casa Abacial, ja que es tracta d'una mostra que reuneix aspectes culturals, tradicionals i estètics. A més, de destacar l'ambient tranquil que regna a l'espai.

Blai Blanquer

És molt interessant passar una estona gaudint d'una mostra que aporta aspectes de tradició, de cultura i estètics.


La proposta tancarà les seves portes diumenge de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.