'Apropa Cultura' proposa 23 espectacles a col·lectius en risc d'exclusió social


  • Comparteix:

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, explicant les propostes del trimestre en roda de premsa / Font: Localpress

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, explicant les propostes del trimestre en roda de premsa / Font: Localpress

Les entitats de la ciutat que treballen amb col·lectius amb risc d'exclusió social podran gaudir d'una vintena d'espectacles de la programació del Teatre-Auditori d'aquest primer trimestre de l'any. Aquestes propostes formen part del programa 'Apropa Cultura' que durant el 2012 va facilitar l'accés a 41 espectacles de l'equipament municipal a 708 usuaris d'entitats que treballen en aquest sector. A partir d'aquest dilluns, les associacions podran començar a reservar les places per als espectacles d'aquest primer trimestre de l'any.

'Apropa Cultura' és un programa socioeducatiu fruit del treball conjunt de diferents equipaments d'arreu de Catalunya, entre ells el Teatre-Auditori, que vol facilitar l'accés a la cultura a col·lectius que tenen dificultats per fer-ho. La iniciativa recomana diversos espectacles que es poden adaptar als gustos d'aquests col·lectius i ofereix entrades a preu reduït. Aquest divendres s'ha fet la presentació de la vintena d'obres que es podran veure de febrer a maig a l'equipament santcugatenc i el seu director, Pep Tugues, ha comentat les característiques de cada muntatge perquè els responsables de les associacions puguin triar a quins assisteixen.

A la presentació hi ha assistit la tinenta d'alcalde de Serveis Socials, Susanna Pellicer, que ha explicat que durant el 2012, any d'entrada en funcionament del programa, 708 usuaris s'han beneficiat d'aquesta iniciativa. Pellicer, però, ha volgut destacar els beneficis de l''Apropa Cultura' més enllà de les dades ja que considera que ofereix un tracte per a aquests col·lectius que sovint no el troben.

Susanna Pellicer

Són 708 usuaris de 39 centres d'arreu de Catalunya. Però més enllà de les dades, cal destacar la qualitat dels espectacles i l'oportunitat que suposa per a aquests col·lectius.


A la trobada d'aquest divendres hi han participat diversos representants d'entitats de la ciutat que han intercanviat opinions amb els responsables del Teatre-Auditori sobre l''Apropa Cultura' i han fet propostes per millorar el funcionament d'aquest servei.

Les entitats interessades poden començar a reservar i comprar les entrades a partir d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.