Spielberg i Tarantino presenten les seves credencials als Oscar


  • Comparteix:

Daniel Day-Lewis interpreta el president nord-americà / Font: pbs.org

Daniel Day-Lewis interpreta el president nord-americà / Font: pbs.org

'Lincoln', d'Steven Spielberg, i 'Django desencadenado', de Quentin Tarantino, són les dues estrenes destacades d'aquesta setmana als dos cinemes santcugatencs. 'Lincoln', una de les favorites als Oscar, retrata els darrers mesos de vida i presidència d'Abraham Lincoln amb un repartiment liderat per Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones i Sally Field. El film de Tarantino compta amb cinc nominacions i un ventall d'actors liderat per Jamie Fox, Christoph Waltz i Leonardo Dicaprio. Els dos films es poden veure a Cinesa i a Yelmo.

Després de visitar altres períodes històrics dels Estats Units com les dues guerres mundials, Spielberg reviu amb 'Lincoln' la guerra civil nord-americana que va enfrontar els estats industrials del nord i els estats del sud agraris i esclavistes. El film està nominat als Oscar a millor pel·lícula, director, actor principal i secundari, per Daniel Day-Lewis i Tommy Lee Jones, millor actriu de repartiment, per Sally Field, i millor guió adaptat, entre d'altres de categoria tècnica. Spielberg convida l'espectador a submergir-se en els moments més perillosos que va viure Lincoln enmig d'un país dividit per la guerra.

Per la seva banda, 'Django desencadenado' se situa també a principis de la segona meitat del segle XIX als Estats Units, però en aquest cas un parell d'anys abans de l'esclat de la guerra civil i als estats del sud. Es tracta de la primera incursió de Tarantino en els seus admirats 'westerns' que se situa pròpiament en el segle XIX i presenta la història de l'esclau Django, comprat pel caçador de recompenses King Schultz perquè l'ajudi a capturar uns germans assassins. Aquest film opta a millor pel·lícula, actor secundari per Christoph Waltz, i millor guió original, entre d'altres, als premis Oscar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.