La festa més 'encrestada' de Carnaval, a tocar de la cantonada


Temes relacionats

El Carnaval manté la programació a tres dies tot i el descens pressupostari (14/gen/13)

Rècord de participació al Ball de Gitanes de Carnaval amb 208 persones (14/gen/13)

El monstre, les gitanes i el ball és l'aposta del Carnaval d'enguany (12/des/12)


  • Comparteix:

Membres de la comissió organitzadora i el regidor de Cultura, presentant el Carnaval / Font: Localpres

Membres de la comissió organitzadora i el regidor de Cultura, presentant el Carnaval / Font: Localpres

El rei Carnestoltes portarà a Sant Cugat un Carnaval que vol deixar empremta aquest 2013 amb el Ball de Gitanes més concorregut de la història, el ball de Carnaval a La Unió i novetats com una mascarada d'inici de festa i una doble cercavila simultània. Sota el lema 'Encresta't', la festa es desenvoluparà entre divendres i diumenge de la setmana vinent amb un ampli programa d'activitats amb un pressupost de 13.000 euros, després d'una reducció del 13%. La comissió organitzadora, que ha creat a Twitter l'etiqueta #hemcreatunmonstre, ha dissenyat una festa per a totes les butxaques de la mà de la T-Carnaval, una targeta que per 20 euros inclou propostes com el cercatasques i el ball de nit.

La comissió organitzadora, amb el suport de l'Ajuntament, vol que els santcugatencs s'oblidin dels problemes amb el lema 'Encresta't' i algunes novetats. Per començar, la festa s'amplia a tres dies amb una mascarada aquest divendres a La Unió en què tots els assistents han d'entrar-hi amb una màscara. El membre de la comissió organitzadora Bernat Picornell ha emplaçat la ciutadania a fer seva la festa, també des de l'organització.

Bernat Picornell

No volem un Carnaval que organitzi només la comissió de Carnaval. Volem que qui vulgui participar ho faci.


Altres incorporacions és la doble rua simultània aquest dissabte al migdia amb sortides des de les places de Lluís Millet i d'en Coll amb trobada a la plaça d'Octavià. Indret on, una hora després, tindrà lloc el pregó i el Ball de Gitanes amb 200 balladors. Tot seguit arribarà el brou de Carnaval i l'àpat, enguany al passeig del Paga-li Joan.

El concurs de comparses, amb període d'inscripció obert fins el mateix dissabte, desfilarà a partir de dos quarts de set de la tarda des de la plaça del Doctor Galtés per acabar a la plaça d'Octavià, on el jurat decidirà els guanyadors. Els premis seran de 300, 200 i 100 euros per als tres primers classificats.

El cercatasques s'obrirà a les nou del vespre al bar Zum-Zum per continuar el periple a El Molí, la Penya Blaugrana (PBSC), Terra Dolça, La Bohèmia i La Unió. A la sala Clavé, a les onze, arrenca el ball de Nit amb la música dels santcugatencs The Risas i PD Tan Ample. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha subratllat la capacitat organitzativa dels responsables en una època d'estretors econòmiques.

Xavier Escura

Contra menys pressupost hi ha ells posen més il·lusió i més activitat.


Aquest diumenge al migdia, a la plaça d'Octavià, el ball de Gitanetes exhibirà el talent de 50 menuts amb la Portàtil FM en una iniciativa que també augmenta la participació cada any, segons els organitzadors.

Els organitzadors han dissenyat una festa pensada per a totes les butxaques i, per això, la T-Carnaval torna per accedir a totes les activitats de pagament. La targeta es pot comprar aquest divendres a La Unió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.