El 2n concert de música sacra del Monestir repassa la història del cant gregorià


Temes relacionats

La potència de la música sacra reuneix al Monestir unes 200 persones (26/oct/12)


  • Comparteix:

Primer concert del cicle a càrrec de Camerata i la Coral Polifònica de Tremp

Primer concert del cicle a càrrec de Camerata i la Coral Polifònica de Tremp

L'Schola Gregoriana de Catalunya i el grup Auditexaudi repassaran aquest divendres l'evolució de la música sacra des del segle X fins als nostres dies en el segon concert del 1r 'Cicle de música sacra' al Monestir. El cant gregorià, la polifonia i l'orgue es combinaran per oferir un repertori estructurat entorn de motius de la fe cristiana: la Trinitat, l'Eucaristia, Maria, Jesús i el culte dels sants.

El cor masculí Schola Gregoriana de Catalunya i el cor femení Auditexaudi, acompanyats per l'organista Neil Cowley i dirigits per Ramon Vilar són els protagonistes aquest divendres del segon concert del 1r 'Cicle de música sacra coral' al Monestir. Vilar ha explicat que aquest concert ofereix un repàs a l'evolució del cant gregorià dels darrers 1.000 anys.

Ramon Vilar

Es diu '1.000 anys de música sacra' perquè repassa des del segle X fins el XX, és a dir llenguatges diferents a partir del cant gregorià. Aquesta perspectiva té molt d'interès.


El cicle està organitzat per Camerata Sant Cugat. El seu director, Xavier Baulies, ha destacat que la proposta pretén ser un espai de reflexió de la música sacra i coral. A més, Baulies afirma que la intenció d'aquest cicle de concerts és unir un espai emblemàtic de la ciutat, com és el Monestir, amb la música sacra coral.

'A la Verge', a càrrec del Cor de Noies Exaudio, i 'Esplendors de la polifonia vocal barroca i del segle XX', a càrrec del Fòrum Vocal i Camerata Sant Cugat són les dues properes cites del cicle.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.