La Canals Galeria d'Art s'adhereix a un manifest de suport al món artístic


Temes relacionats

L'exposició 'Sant Cugat i els seus artistes' arrenca a la Canals Galeria d'Art (30/gen/13)

La Canals Galeria d'Art representa la ciutat als Premis GAC (29/gen/13)

Josep Canals: 'És important reconèixer que som un país creatiu' (29/gen/13)

La Canals Galeria d'Art dóna el tret de sortida als actes del 40è aniversari (15/gen/13)

L'augment de l'IVA obliga la galeria Canals a cobrar entrada (10/ago/12)


  • Comparteix:

La sala està ubicada al carrer de la Creu / Font: Galeria Canals

La sala està ubicada al carrer de la Creu / Font: Galeria Canals

La Canals Galeria d'Art se suma al manifest impulsat des de l'Associació Art Catalunya, de la qual forma part, i de la resta d'associacions de galeries per reclamar al govern espanyol que replantegi la seva política cultural. El manifest reclama la supressió de l'IVA del 21% i proposa aplicar una taxa reduïda per a les manifestacions culturals i artístiques. El text també compta amb el suport d'altres entitats i fundacions catalanes lligades al món de les arts plàstiques.

El text qualifica la pujada de l'IVA com 'ineficaç i nociva' i considera que rebaixa l'art a la consideració de simple espectacle. El manifest afegeix que els guanys que es poden aconseguir amb aquesta mesura no compensaran els danys causat als professionals del món cultural. Ara bé, el text també suposa un toc d'atenció a la Generalitat i ajuntaments perquè els reclama mesures per protegir la cultura. Tal com puntualitza el director de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, el món local també té molt a dir en la defensa d'un model cultural viable i eficaç.

Josep Canals

Tots els organismes tenen opcions de mitigar aquestes retallades inèdites a Europa.


Davant l'augment de l'IVA, la Canals-Galeria d'Art s'ha pronunciat amb altres accions com el cobrament de tres euros d'entrada per visitar les exposicions de la sala.

El manifest que subscriu compta amb el suport de l'Associació Art Catalunya (AC), l'Associació Art Barcelona (ABe), el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC) i altres entitats del món de les arts plàstiques, com l'Associació de Crítics d'Art de Catalunya (ACCA) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). En total, hi ha 27 associacions adherides incloent-hi particulars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.