La ciutat s'organitza per demostrar l''orgull ciutadà' per l'Any Espriu


Temes relacionats

L'associació 'Any Espriu' organitza una sortida cultural a Santa Coloma de Farners ( 8/feb/13)

Sant Cugat reviurà la figura i obra de Salvador Espriu (23/gen/13)

Lluís Calvo: 'L'Any Espriu' vol que la cultura local tingui un paper privilegiat' (23/gen/13)


  • Comparteix:

Moment de la reunió de l'Any Espriu, aquest dimecres

Moment de la reunió de l'Any Espriu, aquest dimecres

Diverses entitats i l'Ajuntament han posat fil a l'agulla a la celebració de l''Any Espriu' amb un programa inicial de 35 actes que demostrarà l''orgull ciutadà' amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor. Aquest és l'objectiu de la comissió organitzadora que ja ha tancat exposicions, xerrades, sortides, recitals, clubs de lectura i teatre per la resta d'any. El consistori, les biblioteques, Òmnium, els Amics de la Unesco, Canals Galeria d'Art i els Amics de Pedra i Sang han dissenyat un programa que ha posat 'accent Espriu' a l'oferta de lletres habitual de la ciutat, sense que l'any commemoratiu suposi un cost afegit a la iniciativa. Cugat.cat és mitjà col·laborador i vehicularà fragments poètics d'Espriu a través de la ràdio de Sant Cugat (91.5FM) i els quioscos multimèdia (QIM).

Els santcugatencs ja poden fer un tast de l''Any Espriu' amb la mostra que està oberta a la Biblioteca Central fins el dijous de la setmana vinent. Els actes continuen fins desembre amb una trentena de propostes que s'ampliaran a mesura que la comissió organitzadora recopili més idees per fer més gran l'homenatge que la ciutat retrà a l'autor de 'La pell de brau'.

Les biblioteques preparen un recital amb la florestana Mercè Arànega, mentre que Òmnium i Amics de la Unesco organitzen conferències i presenten el llibre 'Espriu transparent'. Una altra presentació literària serà la que farà Canals Galeria d'Art amb 'Ocnos el parat esglai', un recopilatori inèdit de tots els assajos d'Espriu que ha editat el secretari del mateix autor, el santcugatenc Ramon Balasch. Amics de Pedra i Sang descobrirà l'Espriu teatral amb representacions al carrer.

Aquest és només el punt de partida d'un programa d'actes obert i transversal que també aplegarà la participació de les escoles i les llibreries. Tot plegat per fer de l''Any Espriu' una excusa per engrandir la figura del poeta i dramaturg català, tal com afirma la tècnica de lletres de l'Ajuntament, Carolina Hernàndez.

Carolina Hernández

És un orgull ciutadà que Sant Cugat s'hagi sumat a aquest homenatge al poeta des d'una vessant social, ètica i cultural.


La programació també arribarà a programacions culturals com la de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) i el Teatre-Auditori.

Cugat.cat és mitjà col·laborador de l''Any Espriu'. Al llarg de l'any, el mitjà públic multimèdia emetrà fragments poètics de l'autor a la ràdio de Sant Cugat (91.5 FM). Uns poemes que Cugat.cat també farà arribar als quioscos d'informació multimèdia (QIM).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.