10 segles de música sacra es donen la mà destacant la importància del cant gregorià


Temes relacionats

El cant gregorià centra el concert de música sacra d'avui (22/feb/13)


  • Comparteix:

El cant gregorià ha omplert aquest divendres la nau del Monestir amb la vintena de veus dels membres de la Schola Gregoriana de Catalunya i el cor Auditexaudi. L'orgue ha acompanyat les peces d'aquest segon concert del 'Cicle de música sacra coral', que s'ha compost de cinc parts diferents: la Trinitat, l'Eucaristia, Maria, Jesús i la litúrgia dels Sants. Ramon Vilar ha dirigit el concert que ha comptat amb obres de 10 segles diferents amb un fil conductor: la música religiosa.

Un centenar de persones ha gaudit amb el concert que ha ofert el cor masculí Schola Gregoriana de Catalunya i el cor femení Auditexaudi i que ha comptat amb un repertori dedicat exclusivament a la música religiosa. Aquest recital ha estat organitzat per Camerata Sant Cugat.

L'actuació ha comptat amb la direcció de Ramon Vilar, que ha destacat a Cugat.cat la importància del cant gregorià com a base de la música occidental, i com a motor de l'evolució de la música al llarg de la història.

Ramon Vilar

El fil conductor és el cant gregorià com a motor de l'evolució de la música al llarg de la història.


El Monestir ha acollit aquest concert que ha fet compartir temes del segle XI, com l''Ave Generosa', amb alguns del segle XX, com ara 'Tu es Petrus'. L'orgue ha acompanyat les veus masculines i femenines en aquest passeig per 10 segles de música religiosa.

La propera actuació d'aquest cicle musical serà el 15 de març a les nou del vespre. Els beneficis d'aquest cicle estan destinats a Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.