El Teatre-Auditori aprèn que la veritat té mil cares a l'obra 'Dubte'


Temes relacionats

L'obra 'Dubte' arriba avui al Teatre-Auditori ( 1/mar/13)

Sílvia Munt torna a dirigir Ramon Madaula a l'obra 'Dubte' (24/jun/12)


  • Comparteix:

Rosa Maria Sardà i Mar Ulldemolins durant la funció al Teatre-Auditori

Rosa Maria Sardà i Mar Ulldemolins durant la funció al Teatre-Auditori

El muntatge 'Dubte', de John Patrick Shanley i dirigit per Sílvia Munt, ha arribat aquest divendres al Teatre-Auditori per mostrar que la veritat té 1.000 cares, i per fer reflexionar els espectadors sobre la incertesa de l'ànima humana. Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Mar Ulldemolins i Nora Navas han estat els encarregats d'encarnar uns personatges que han anat construint una veritat a base de perjudicis. La platea del teatre ha seguit amb atenció tot el muntatge, tot i que alguns espectadors han lamentat problemes de so per escoltar bé cada una de les paraules.



'Dubte' comença narrant com una monja d'una escola del Bronx dels anys 60 escampa la sospita que el mossèn abusa sexualment d'un alumne. A partir d'aquest punt, els quatre personatges que interpreten Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Mar Ulldemolins i Nora Navas van generant tota mena de sospites formant un muntatge colpidor que no va ni de l'església ni de la pederàstia, sinó que vol fer reflexionar sobre la incertesa humana per demostrar que la veritat té mil cares.

La directora del muntatge, la valldoreixenca Sílvia Munt, ha volgut deixar clar a Cugat.cat que aquest és un muntatge que en cap cas busca saber qui és el bo i qui el dolent.

Sílvia Munt

No es tracta de descobrir qui és el dolent sinó de veure que l'ambigüitat de l'ànima humana és inacabable i aquí està la intel·ligència.


Sílvia Munt va tenir clar des del primer moment que l'obra necessitava quatre actors de luxe que poguessin defensar aquest text.

Sílvia Munt

'Dubte' necessita quatre actors que siguin tan forts, tan potents i tan subtils que provoquin que no et puguis decantar mai per cap.


Els espectadors han sortit del teatre reflexionant i pensant sobre tot allò que han vist i escoltat durant el muntatge, han aplaudit la interpretació dels actors, però en més d'un cas han assegurat no haver pogut seguir tota l'obra per problemes de so. 'Dubte', estrenat a l'última edició del Festival Grec, seguirà ara la seva gira per diferents escenaris catalans i a finals d'abril tornarà a fer temporada al Teatre Poliorama de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.