José Fernando Mota s'endinsa en la Barcelona de postguerra


  • Comparteix:

Fragment de la portada / Font: José Fernando Mota

Fragment de la portada / Font: José Fernando Mota

'La muerte del espía con bragas' és el títol del nou llibre del santcugatenc José Fernando Mota en el qual retrata la Barcelona dels 'vencedors' de la Guerra Civil. És un treball a quatre mans on Mota ha treballat amb el també historiador Javier Tébar Hurtado per recrear una ciutat plena de falangistes, excombatents, espies, agents nazis i contrabandistes. El llibre es presenta aquest dilluns a la biblioteca Central del Raval a les set de la tarda.

Es tracta d'un llibre d'història que explica el crim d'un espia que va aparèixer als afores d'Argentona a l'octubre de 1943. Sota les seves robes es veu que portava calces i que anava depilat. L'autor dell llibre, José Fernando Mota, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) que van seguir el cas i van unir les peces per crear el text.

José Fernando Mota

Ens va atraure molt el cas, sobretot pels personatges que hi estaven implicats.


El llibre parteix d'Argentona per després centrar-se a Barcelona. Mota ha explicat que a través dels personatges s'explica la situació de la Barcelona de la postguerra.

José Fernando Mota

Retratem la Barcelona dels falangistes, dels espies i dels arribistes-


José Fernando és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i diplomat en Biblioteconomia per la Universitat de Barcelona (UB). És també autor de 'La República, la guerra i el primer franquisme a Sant Cugat de Vallès, 1931-1941' i de 'Les meves mans, el meu capital: els treballadors de la construcció, els CCOO i l'organització de la protesta a la Gran Barcelona, 1964-1978'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.