El Festival Trona torna per posar sobre la taula la gestió ciutadana de la cultura


  • Comparteix:

El festival Trona ha tornat per reivindicar la gestió ciutadana de la cultura

El festival Trona ha tornat per reivindicar la gestió ciutadana de la cultura

El Festival Trona ha tornat aquest dissabte a Sant Cugat de la mà de Dissidència Sònica per reivindicar la gestió ciutadana de la cultura. El sindicat ha recuperat el festival com a exemple de model autogestionat d'èxit i ha reunit sis grups santcugatencs per oferir un gran concert a la plaça del Rei. Dissidència Sònica també ha deixat clar que la Sala Hoboken és un espai privat que no respon les reivindicacions d'un espai musical de gestió ciutadana.

Perwerther's Original, Jungle Bastards, Pepe Nada, Equi, Pulmón Beatbox i Corcho han actuat en el marc del Festival Trona, que ha tornat a la ciutat després d'uns anys d'inactivitat. Dissidència Sònica ha recuperat el festival combinant l'objectiu de projectar grups santcugatencs amb la reivindicació de la gestió ciutadana de la cultura. Pel membre de l'entitat Quimantú Segura aquesta és l'única fórmula que garanteix el futur de la cultura.

Quimantú Segura

Toca posar sobre la taula la gestió ciutadana, de la cultura feta per la gent implicada en cultura com la única fórmula en el present context, on ni sector privat ni públic poden tirar endavant la cultura.


D'altra banda, el sindicat manté la seva reivindicació històrica d'un espai musical per i de la ciutadania. Segons Quimantú, la Sala Hoboken no respon les demandes del món cultural santcugatenc perquè és una sala privada.

Quimantú Segura

L'equip de govern s'ha posat la medalla de que aquest és l'equipament que es reclamava però la reivindicació és un espai, no només una sala, i que sigui de gestió ciutanada.


Els grups han combinat diferents estils com el hip-hop i el heavy durant l'esdeveniment, que s'ha allargat fins la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.