La relació entre Sant Cugat i Circ Raluy fa un pas més


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Carlos Raluy han segellat l'acord

Mercè Conesa i Carlos Raluy han segellat l'acord

El Circ Raluy i la ciutat refermen la seva relació i la companyia actuarà a Sant Cugat cada any fins al 2015 gràcies al conveni de col·laboració rubricat aquest dimarts. L'acord és progressiu i, a banda de les ja tradicionals estades del circ al municipi, preveu que al 2014 les instal·lacions de la companyia es posin a disposició de la ciutadania i que al 2015 els Raluy actuaran al Teatre-Auditori. El mes vinent el circ oferirà 18 funcions emmarcades ja en aquest pacte prorrogable un any més.

Ja fa anys que la companyia i Sant Cugat mantenen relació, però amb aquest acord es vol anar més enllà establint les bases d'una cooperació que servirà perquè la ciutat pugui gaudir d'aquesta disciplina artística. El mes vinent el Circ Raluy s'instal·larà al Parc de Can Vernet on oferirà 18 funcions entre els dies 5 i 22.

Però el plat fort d'aquest acord arribarà a mesura que avancin les converses per desenvolupar el conveni. Dins de les previsions es contempla que l'any vinent les instal·lacions i la caravana Raluy s'obrin a la ciutadania perquè entitats, associacions i ciutadans puguin utilitzar-les per celebrar-hi activitats.

Durant la presentació de l'acord, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la qualitat dels Raluy i ha refermat la voluntat de situar Sant Cugat com una de les places importants dins del món de les arts escèniques. A més, ha posat de relleu la necessitat de cercar noves iniciatives en un context de crisi com l'actual.

Mercè Conesa

Volem ser una ciutat en constant moviment, com el circ. Ens podeu ajudar a explicar que cal continuar endavant. Ens hem de moure per crear riquesa i optimisme.


Al 2015, l'acord continuarà evolucionant i preveu la celebració de dues funcions al Teatre-Auditori. Encara no hi ha data ni tampoc quina mena d'espectacle serà ja que les dues institucions han de trobar la fórmula per 'portar la màgia de Circ Raluy' a un escenari de les característiques de l'equipament santcugatenc.

El responsable del circ, Carlos Raluy, ha agraït la predisposició de la ciutat envers el circ i ha qualificat Sant Cugat d'exemple que han de seguir altres municipis per a l'acollida que ofereix a les propostes circenses.

Carlos Raluy

Sant Cugat és exemplar per la seva relació amb el circ. És una novetat i espero que altres ciutats prenguin nota de l'atenció que aquí es té al circ.


Les entrades per a les actuacions del Circ Raluy del mes vinent ja són a la venda a través del web de la companyia Raluy.com. En paral·lel, la ciutat disposarà d'entrades reservades per a col·lectius amb necessitats especials que es vehicularan a través de Serveis Socials.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És una llàstima que no s'hagi fet més èmfasi en el fet que no s'utilitzaran animals ja que Sant Cugat va ser declarada al Ple Municipal del 2005 "Ciutat Amiga dels Animals" com a expressió del poble santcugatenc de la seva sensibilitat per la protecció dels animals i contra el seu maltractament http://premsa.santcugat.cat/wp-content/uploads/2013/03/Conveni-circ-Raluy-Ajuntament-Sant-Cugat.pdf

Núria Querol Viñas. Enviat el 1/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.