Mercè Diogène enceta les exposicions als Museus de la ciutat amb un monogràfic


  • Comparteix:

Un monogràfic sobre les diverses tècniques de l'artista de Valldoreix Mercè Diogène, els 10 anys del Museu de Sant Cugat i Salvador Espriu centraran les mostres que podran gaudir els ciutadans durant els propers mesos a l'espai museístic. Durant la presentació de les exposicions locals que s'hi podran veure, l'alcaldessa ha ressaltat que apostar per la cultura és lluitar per la identitat del poble. Per aquest motiu, Mercè Conesa ha demanat als santcugatencs que s'impliquin en les mostres culturals que s'ofereixen en aquest moment de dificultat econòmica.

La principal aposta d'aquesta temporada als espais museístics locals és el monogràfic de l'artista valldoreixenca Mercè Diogène. L'obra es podrà repassar en tres mostres que repassaran les diverses facetes artístiques de la seva vida. Una trajectòria que va començar amb el dibuix clàssic i que va donar un tomb quan va coneixer el pintor Pau Roig. Així ho ha assegurat Diogène a la roda de premsa de presentació de les exposicions.

Mercè Diogenè

Primer vaig començar amb el dibuix clàssic i la pintura espanyola però vaig poder canviar.


Els santcugatencs interessats podran assistir a la Sala Capitular del Monestir, des de dissabte de la setmana vinent fins al 30 de juny, per veure la pintura de l'artista i el tapís més gran que va crear i que actualment es troba a les instal·lacions de Catalunya Ràdio. Aquesta obra, 'Reflexes', fa 55 metres quadrats i pesa prop d'una tona.

A més, els tapissos de Diogène tindran un protagonisme propi amb l'exposició que acollirà el Museu del Tapís Contemporani entre el 26 de juny i el 27 d'octubre. Dues mostres més resumiran la trajectòria de l'artista valldoreixenca: el gravat es mostrarà a l'ajuntament entre el 13 de novembre i el 26 de gener de l'any vinent, i l'obra més recent tindrà un espai propi a l'EMD del territori entre el 23 de gener i el 18 de març de l'any vinent.

Enguany també se celebren els 10 anys de Museus de Sant Cugat i s'aprofita per crear una exposició que visualitzarà el millor d'aquest fons. El claustre superior del Museu del Monestir acollirà aquesta proposta entre el 26 d'abril i el 30 de juny. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la necessitat d'apostar per la cultura i comptar amb una cultura reconeguda arreu del món.

Mercè Conesa

Tenir una cultura reconeguda arreu del món és clau per poder caminar com un país lliure


D'altra banda, l'any Espriu també comptarà amb un apartat propi als espais culturals municipals: 'Ocnos i el parat Esglai' s'obrirà a la ciutadania entre el 15 de maig i el 14 de juliol i restarà al claustró i al claustre romànic del Museu del Monestir.

Altres propostes passen per homenatjar Joan Triadú amb una mostra a la Casa de Cultura, un repàs a l'obra de Josep Guinovart amb dos espais expositius (la Sala Capitular del claustre del Monestir i la Galeria), i una exposició conjunta entre el MNAC i Museus de Sant Cugat que exposarà les taules d''El Martiri de Sant Cugat'.

El punt final d'aquesta sèrie de mostres culturals la posarà l'exposició dedicada al còmic i la il·lustració, un moviment que va arrelar a la Floresta entre els anys 60 i 90 i que va esdevenir uns dels nuclis creatius més potents a àmbit nacional i internacional. Aquesta mostra tindrà lloc a la Casa de Cultura i al Casino de la Floresta entre l'11 de desembre i l'1 de març de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.