La Biblioteca del Mil·lenari posa en marxa el servei de Bookcrossing


  • Comparteix:

La Biblioteca ha acollit ja una trobada d'usuaris de bookcrossing de la comarca

La Biblioteca ha acollit ja una trobada d'usuaris de bookcrossing de la comarca

La Biblioteca del Mil·lenari ha posat en marxa el servei de Bookcrossing. Es tracta d'un sistema d'intercanvi de llibres que funciona a nivell mundial via internet, i que consisteix en deixar el llibre en un lloc concret i en notificar-ho a través d'una pàgina web perquè una altra persona el pugui recollir. Des d'aquesta mateixa setmana, el vestíbul de la biblioteca compta amb el primer espai de trobada de la comarca per usuaris de Bookcrossing.

El bookcrossing és un sistema d'intercanvi de llibres via internet que va néixer fa uns anys als Estats Units i que des de fa més d'un any també ha arribat al nostre país. L'objectiu és que totes les persones que tinguin llibres que ja no llegeixen o que vulguin compartir puguin deixar-los en algun lloc concret i anunciar-ho a través d'una pàgina web perquè les persones que hi estiguin interessades els puguin recollir. Així ho explica Maria Lluïsa Cruz, que ha fomentat el servei de bookcrossing a la biblioteca de Sant Cugat.

Maria Lluïsa Cruz

És una biblioteca global. La idea és que els llibres circulin lliurement per tot el món amb un intercanvi de llibres.


D'aquesta manera, es vol fomentar la lectura i sobretot, els contactes i l'intercanvi entre lectors d'arreu del món, que periòdicament fan trobades ja sigui a nivell local, comarcal, de país o fins i tot entre gent de diferents països.

Per a Maria Lluïsa Cruz, aquestes trobades són molt positives perquè la lectura uneix molt els usuaris d'aquesta iniciativa, ja que sovint tenen moltes coses en comú.

Maria Lluïsa Cruz

Totes les persones que estan a bookcrossing són lectores i això ens uneix molt, perquè a les trobades sempre hi ha llibres sobre la taula i parlem del que hem llegit etc.


A Sant Cugat hi ha actualment més de 50 persones que utilitzen el servei de bookcrossing, i des d'ara la Biblioteca del Mil·lenari acull també el primer espai de trobada de tota la comarca.

Les persones interessades en aquest sistema d'intercanvi de llibres poden consultar la pàgina web www.bookcrossing-spain.com.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.