El Museu del Monestir estrena la primera de quatre mostres de l'obra de Diogène


  • Comparteix:

L'artista contempla el tapís que acull la mostra

L'artista contempla el tapís que acull la mostra

Sant Cugat ret homenatge a l'artista valldoreixenca Mercè Diogène amb una retrospectiva de tota la seva trajectòria dividida en quatre exposicions sota el títol 'Mercè Diogène. 90 anys de creativitat'. La primera mostra, que recull l'obra pictòrica de l'artista a la Sala Capitular del Monestir, s'ha inaugurat aquest dissabte en un acte on ha assistit una cinquantena de persones. Diogène ha celebrat que s'organitzi aquest homenatge que acabarà el seu recorregut a Valldoreix el març de l'any vinent.

Les pintures a la sala capitular del Museu del Monestir, els tapissos al Museu del Tapís Contemporani, els gravats al vestíbul de l'ajuntament i l'obra recent a l'EMD de Valldoreix. Aquestes seran les quatre exposicions successives que la ciutat acollirà per repassar tota l'obra de Mercè Diogène, una de les pintores catalanes més importants del segle passat. L'artista, que té 90 anys, ha explicat que li fa molta il·lusió que s'hagi organitzat aquest repàs de la seva trajectòria.

Mercè Diogene

Estic molt contenta i per mi és una cosa fantàstica. El 98 ja vam fer una exposició retrospectiva però ara em fa molta més il·lusió.


Mercè Diogène va néixer a Perpinyà el 1922, però es va instal·lar a la ciutat en la seva joventut, on va aprendre l'art de la tapisseria. La seva pintura deriva de l'impressionisme i la seva temàtica preferida són els paisatges. El 1998 fou guardonada amb la Creu de Sant Jordi. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que retre homenatge a l'artista és celebrar el talent local de la ciutat en un moment on l'autoestima de la societat està en crisi.

Mercè Conesa

L'exposició és important perquè posem en valor el talent local i això es fonamental. En moments de crisi i de depressió, hem de creure en el nostre talent i Diogène és una mostra d'aquest talent.


La primera mostra recull pintures de l'artista ordenades cronològicament de forma que s'aprecia l'evolució artística de Diogène. A banda, la sala capitular acull un gran tapís que l'artista va confeccionar per Catalunya Ràdio el 1985. L'estrena de l'exposició ha comptat amb la presència de la diputada del Parlament Àngels Ponsa i de representants de forces polítiques amb presència al consistori i a l'EMD de Valldoreix. De fet, aquesta mostra és la primera que organitzen conjuntament les dues administracions locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.