Vázquez Montalbán i Pepe Carvalho reviuen en un espectacle teatral


Temes relacionats

S'obre la celebració dels 20 anys de la Biblioteca Central amb Sánchez Piñol (17/abr/13)

Una desena d'activitats serviran per celebrar els 20 anys de la Gabriel Ferrater (11/mar/13)


  • Comparteix:

Fragment del cartell / Font: Memorial Vázquez Montalbán

Fragment del cartell / Font: Memorial Vázquez Montalbán

'Carvalho contra Vázquez Montalbán' és el títol del muntatge que es representarà a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater aquest dissabte i diumenge per recordar la figura de l'escriptor. El santcugatenc Joan Berlanga és el protagonista de l'obra, que contraposa la figura de l'autor mort fa 10 anys amb un dels seus personatges més coneguts, el detectiu Pepe Carvalho. L'espectacle es representarà dissabte a les nou i diumenge a dos quarts de nou del vespre.

El muntatge es va estrenar fa un any a la biblioteca de Vallvidrera i des d'aleshores s'ha representat en diverses ocasions, amb el punt en comú que l'escenari sempre ha estat un lloc poc convencional, allunyat dels escenaris teatrals. Serà també el cas de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, on Joan Berlanga representarà un monòleg en què Pepe Carvalho s'enfrontarà al seu creador. La directora del muntatge, Txell Roda, ha explicat que, tot i que el text el va escriure l'escriptor barceloní el 1997, el contingut és plenament actual.

Txell Roda

És un text que parla de la crisi de valors, literatura i l'existència humana. També té un sentit tràgic.


Una altra particularitat de l'espectacle és que Berlanga anirà acompanyat per diversos santcugatencs que interpretaran altres personatges del món de Carvalho i d'altres llibres de Vázquez Montalbán. El periodista Jordi Robirosa, l'exdiputat Josep Maria Balcells i l'actriu Sònia Guimerà són alguns dels protagonistes locals que hi participaran.

L'entrada és lliure però l'aforament és limitat, de manera que les invitacions es poden recollir a la biblioteca a partir d'aquest divendres. Amb aquesta representació es commemora també el 10è aniversari de la mort de Vázquez Montalbán.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.