Júlia Pié, Paula Manríquez i Arnau Samarra, premi Ferrater de secundària


  • Comparteix:

Foto de família dels premiats i participants en l'acte

Foto de família dels premiats i participants en l'acte

'La llegenda il·legible', de Júlia Pié Hebrard, 'El món en un dia', de Paula Manríquez Domínguez, i 'El meu cafè', de Arnau Samarra Mateu, són els guanyadors del 15è Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres de secundària. Així s'ha anunciat en una gala de lliurament de premis que ha tingut lloc aquest dijous al vestíbul del Teatre-Auditori i que s'ha clausurat amb la lectura d'un recull de poemes ferraterians.

Els premis s'han dividit en tres categories. En la de primer i segon d'ESO, Júlia Pié Hebrard, de l'Avenç, ha obtingut el primer premi amb 'La llegenda il·legible'; en aquesta mateixa categoria, l'accèssit ha estat per 'Reconstrucció', de l'alumna del Thau Roser Mercadé Tubert.

En la categoria de tercer i quart d'ESO, les dues guanyadores són de l'escola Avenç. Es tracta de la Paula Manríquez Domínguez, que ha estat la guanyadora del primer premi amb l'obra 'El món en un dia' i de la Clara Roig Arsequell, que ha obtingut un accèsit amb 'Monosíl·lab'. Una de les guanyadores, Paula Manríquez, ha manifestat la seva alegria per haver guanyat un premi que encara no havia aconseguit.

Paula Manríquez

Mai no havia guanyat el Gabriel Ferrater i vull esforçar-me per tornar a guanyar-lo.


Finalment, en la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius el primer premi ha estat per a 'El meu cafè', de l'estudiant de l'Àgora Arnau Samarra Mateu. L'accèssit ha recaigut en Gerard Pérez Vilà, també de l'Àgora, per 'Petit peluix de drap'. El guanyador d'aquesta categoria ha dedicat el premi al seu oncle poeta.

Arnau Samarra

Estic molt content d'haver guanyat el premi i vull dedicar-lo al meu oncle poeta.


L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Escura, i ha remarcat la importància de fomentar l'escriptura en els joves santcugatencs perquè la ciutat 'és capital de lletres'.

Xavier Escura

Li donem molta importància al premi Gabriel Ferrater de joves perquè fomenta l'escriptura i la lectura.


El certamen, que enguany ha arribat a la seva quinzena edició, forma part de les celebracions del vintè aniversari de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.