'Petits! Grans! Llibres!' i 'Petits Camaleons' tornen amb més força


  • Comparteix:

'Petits! Grans! Llibres!' i 'Petits Camaleons', els dos festivals pensats per a nens, tornen enguany carregats de novetats i amb la intenció d'establir ponts d'intercanvi entre les dues propostes. 'Petits! Grans! Llibres!', la setmana vinent i al voltant de la lectura, i 'Petits Camaleons' al voltant de la música a l'octubre, ompliran la ciutat d'activitats per a tota la família amb el protagonisme dels infants. Les dues iniciatives, que comparteixen objectius, s'han presentat conjuntament aquest dimarts.

La proposta al voltant dels llibres de l'Institut de la Infància arriba a la 4a edició i abordarà l'educació emocional com a eix central. Seran sis dies on es donaran cita a la ciutat un seguit d'especialistes de l'àmbit infantil que impartiran tallers, conferències i tota mena de propostes encaminades a incidir en els pares i mares, però també en persones dedicades a l'ensenyament. El festival creix en durada, propostes i objectius ja que, com ha explicat la directora de l'Institut de la Infància, Verónica Bronstein, no es volen només quedar amb els més petits.

Verónica Bronstein

Treballarem amb totes les edats. També dediquem un espai als més grans ja que els nens i nenes creixen. A més, crearem lligams amb 'Petits Camaleons'.


Una de les novetats d'enguany, és la creació de la banda de música Petits Camaleons que actuarà en el marc de 'Petits! Grans! Llibres!'. Aquesta formació engegarà una gira per diferents municipis catalans i tornarà a Sant Cugat el primer cap de setmana d'octubre per participar en el festival. La proposta musical també incorpora una nova distribució dels espais. Per exemple, els nadons gaudiran d'una zona just al davant dels escenaris i les mares que vulguin alletar als seus fills ho podran fer en llocs adaptats. A més, el festival comptarà amb un cartell totalment renovat respecte l'edició anterior, tot i que encara no s'han volgut fer públics els noms dels artistes que hi actuaran.

A més, el festival vol fer un pas endavant i fer que la iniciativa no es quedi en un sol cap de setmana. Amb aquesta intenció es posarà en marxa el Club de Petits Camaleons que, segons ha explicat l'impulsor de la iniciativa, Albert Puig, vol oferir serveis i propostes durant tot l'any.

Albert Puig

Volem tenir seguidors del festival a qui podem oferir un seguit de serveis i avantatges. Els socis rebran informació regular sobre el festival i sobre música pensada per a les famílies.


Les dues propostes compten amb el suport de l'Ajuntament que veu en aquestes activitats una extensió de la política educativa. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat de relleu la importància de la ciutat en la formació dels infants.

Mercè Conesa

Com a ciutat educadora ens hem d'involucrar en l'educació dels infants. Com diu la frase: 'A un infant l'ha d'educar tota la tribu'. Això és el que busquem.


En paral·lel, Conesa, ha reiterat la importància d'apostar per activitats dirigides a la primera infància, assenyalant l'aturada de les inversions estatals en la franja de zero a tres anys i les dificultats de la Generalitat en aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.